Thumbnail
ΤΥΠΟΣ: Ριζοσπάστης

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ

 

Εκφοβισμός στο εκπαιδευτικό προσωπικό για την κινητοποίηση που έχει αποφασίσει στη Γενική του Συνέλευση!

Μια απαράδεκτη απόφαση εξέδωσε χτες το Συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας, αφού στρέφεται ανοιχτά ενάντια στο δικαίωμα απόφασης Γενικής Συνέλευσης εργαζομένων! Συγκεκριμένα, προχτές Τετάρτη η Γενική Συνέλευση του εκπαιδευτικού προσωπικού αποφάσισε κατάληψη του ιδρύματος μέχρι και την Τρίτη.

Χτες το πρωί, η διοίκηση κοινοποίησε απόφαση του Συμβουλίου του ιδρύματος, σύμφωνα με την οποία απαιτεί από τα μέλη ΕΠ (Εκπαιδευτικό Προσωπικό) «να δηλώσουν στον προϊστάμενο τμήματος, με ευθύνη του διευθυντή σχολής, εάν στις 22, 23, 26 και 27-11-2012 συμμετείχαν ή όχι στην κατάληψη του ιδρύματος, που αποφασίστηκε από ολιγομελή ομάδα καθηγητών με παράλληλη αποχή από τα εκπαιδευτικά και διοικητικά τους καθήκοντα»!

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην απόφαση του Συμβουλίου του ΤΕΙ υπάρχει και ο γνωστός εκφοβισμός με το θέμα της εξεταστικής. Μάλιστα, το Συμβούλιο του ΤΕΙ ...αναρωτιέται «εάν υπό τις παρούσες συνθήκες είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν οι δεκατρείς (13) εβδομάδες διδασκαλίας που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Εχει γίνει πλέον αντιληπτό ότι το χειμερινό εξάμηνο κινδυνεύει - εάν δεν έχει ήδη- χαθεί»! Πρόκειται, δηλαδή, για ξεκάθαρη απειλή με ενεργοποίηση του νόμου - πλαισίου ενάντια στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών.

Σα να μην έφτανε αυτό, απειλεί, υποστηρίζοντας πως «δεδομένου ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί ικανός αριθμός μαθημάτων, παρά το γεγονός ότι πλησιάζουμε στο τέλος Νοεμβρίου, υπό αυτές τις συνθήκες είναι υπό εξέταση η υπογραφή των συμβάσεων του ωρομίσθιου προσωπικού»!

  • Οι κινητοποιήσεις διοικητικών εργαζομένων και εκπαιδευτικού προσωπικού συνεχίζονται στα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά και σήμερα θα προχωρήσουν σε συμβολικά κλεισίματα των λεωφόρων Θηβών και Καβάλας.
«Εκλογές - φάντασμα» καταγγέλλει το ΜΑΣ

Στο μεταξύ, «εκλογές - φάντασμα» για τον «εκπρόσωπο» των σπουδαστών, σύμφωνα με το νόμο - πλαίσιο, καταγγέλλουν οι Επιτροπές Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, στο ΤΕΙ Αθήνας. Οπως αναφέρουν σε ανακοίνωση, «κανένας σπουδαστής δεν γνώριζε απολύτως τίποτα γι' αυτήν την εξέλιξη. Ούτε στο site του ΤΕΙ Αθήνας, ούτε πουθενά, δεν υπήρξε η παραμικρή δημοσίευση και ενημέρωση για την προκήρυξη των εκλογών. Ούτε ημερομηνία, ούτε αίθουσα, ούτε ώρα, απολύτως τίποτα».

Παράλληλα, τονίζουν πως «όλοι οι Σπουδαστικοί Σύλλογοι του ΤΕΙ Αθήνας έχουν πάρει απόφαση να μη συμμετέχει κανένας σπουδαστής στις εκλογές για το Συμβούλιο Διοίκησης, κανένας να μην είναι υποψήφιος». Για τις «εκλογές - φάντασμα» επιρρίπτουν ευθύνες στη διοίκηση του ΤΕΙ Αθήνας και στη ΔΑΠ - ΝΔΦΚ.

ΤΥΠΟΣ: Ριζοσπάστης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα