Thumbnail
ΤΥΠΟΣ: ΕΘΝΟΣ

ΤΥΠΟΣ: ΕΘΝΟΣ

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

 

Μπαράζ κινητοποιήσεων ετοιμάζουν οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ λόγω της απόφασης της κυβέρνησης να θέσει σε διαθεσιμότητα και εργαζόμενους στα ιδρύματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

24ωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιεί σήμερα η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι απεργοί θα συγκεντρωθούν στα Προπύλαια και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μαζί με την ΠΟΕ-ΟΤΑ

Ξεκινώντας από σήμερα, η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισε 24ωρη πανελλαδική απεργία, συγκέντρωση στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μαζί με τους απεργούς της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Στη συνέχεια τη Δευτέρα στις 6 μ.μ. οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν έξω από τη Βουλή, όπου και θα πραγματοποιήσουν ολονυκτία με ταυτόχρονη επίδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας σε βουλευτές και κόμματα.

Στο ΑΠΘ, όπου διαγράφηκαν από το μητρώο πληρωμών του Δημοσίου 97 εργαζόμενοι, η διοίκηση του ιδρύματος προτίθεται να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ ταυτόχρονα ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ανακοίνωσε χθες πως θα καταθέσει αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα, ζητώντας να «παγώσει» η διαδικασία.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες η διοίκηση του Συλλόγου χαρακτήρισε την πράξη νομοθετικού περιεχομένου απαράδεκτη και αντιδημοκρατική διαδικασία και υποστρήριξε πως το ΑΠΘ είναι ο φορέας με τον μεγαλύτερο αριθμό απολύσεων πανελλαδικά, την ίδια στιγμή που υπάρχουν πανεπιστήμια με ως και 80% περισσότερο προσωπικό από τις ανάγκες τους.

Εντονα αντέδρασε και η διοίκηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη διαθεσιμότητα 22 εργαζομένων του, ενώ με απόφαση της συνέλευσης των εργαζομένων το ίδρυμα παρέμεινε κλειστό χθες και σήμερα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα