Thumbnail

Ενημέρωση και προτάσεις για τη Γ φάση των αποσπάσεων από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ

Την επόμενη εβδομάδα, κατά πάσα πιθανότητα την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, θα συνεδριάσει το ΚΥΣΔΕ για τη γ΄ φάση των αποσπάσεων από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ /ΠΥΣΠΕ.

Η φάση αυτή πρέπει να προηγηθεί της πρόσληψης των αναπληρωτών, ώστε να μην παρατηρηθεί και πάλι το φαινόμενο να προσληφθούν αναπληρωτές σε περιοχές τις οποίες διεκδικούν με απόσπαση μόνιμοι συνάδελφοι.

Θεωρώ ότι είναι πλέον καιρός να γίνουν και αποσπάσεις από πλεονασματική σε πλεονασματική περιοχή, ώστε οι συνάδελφοι που ούτως ή άλλως είναι υπεράριθμοι να προσφέρουν διδακτικό ή διοικητικό έργο στον τόπο των συμφερόντων τους.

Γενικότερα η Υπηρεσία οφείλει να σκύψει με ενδιαφέρον στα προβλήματα όλων των εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα των νεώτερων, που με μισθούς πείνας είναι αναγκασμένοι να συντηρούν δύο ή και τρία σπίτια και ταυτόχρονα να αποπληρώνουν τα δάνειά τους.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί οι αποσπάσεις δε γίνονται μόνο για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών αλλά και για την αντιμετώπιση σοβαρότατων αναγκών των εκπαιδευτικών.

Κι όμως πολλοί από τους 2.110 συναδέλφους που δεν αποσπάστηκαν κατά τις δυο φάσεις που προηγήθηκαν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, είναι τρίτεκνοι ή έχουν υπερήλικες και άρρωστους γονείς

Δημήτρης Β. Νικηφόρος

Αν. Αιρετός ΚΥΣΔΕ

Υ.Γ.

Σήμερα Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου το ΚΥΣΔΕ ασχολήθηκε με παραιτήσεις συναδέλφων και με περιπτώσεις αποσπάσεων σε Μουσικά Σχολεία και σε ΣΜΕΑΕ.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα