Thumbnail
Εμπαιγμός στους αδιόριστους πανεπιστημιακούς

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Εμπαιγμός στους αδιόριστους πανεπιστημιακούς

Περιμένουν πάνω από δύο χρόνια το διορισμό τους και χτες, στην κινητοποίησή τους, δε βρέθηκε ένας αρμόδιος να τους δει!

 

Από τη χτεσινή κινητοποίηση των αδιόριστων πανεπιστημιακών στο υπουργείο Παιδείας
Δεν έχει όρια ο εμπαιγμός από το υπουργείο Παιδείας, εδώ και πάνω από δύο χρόνια, για τους 920 εκλεγμένους πανεπιστημιακούς που περιμένουν το διορισμό τους. Χτες, η «Πρωτοβουλία Μελών ΔΕΠ Υπό Αναμονή Τοποθέτησης "Α-Λέκτωρ"» έκανε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας, για να εισπράξει, μετά από δυόμισι ώρες αναμονής, την απάντηση ότι δεν υπάρχει κανένας αρμόδιος να τους δει!

 

Η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας συνεχίζει την προκλητική συμπεριφορά των προηγούμενων κυβερνήσεων: Εμπαίζει με το χειρότερο τρόπο τους 920 εκλεγμένους πανεπιστημιακούς, την ίδια ώρα που αυτοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα ιδρύματα, χωρίς να είναι ενταγμένοι σε κανένα εργασιακό καθεστώς!

Στην ανακοίνωσή της η «Πρωτοβουλία Μελών ΔΕΠ Υπό Αναμονή Τοποθέτησης "Α-Λέκτωρ"» τονίζει: «Τα υπό διορισμό μέλη ΔΕΠ είμαστε αυτή τη στιγμή ένας από τους πιο αδύναμους κρίκους της ακαδημαϊκής αλυσίδας: Δεν υπαγόμαστε σε κανένα εργασιακό καθεστώς, δεν αποκτούμε προϋπηρεσία, δεν δικαιούμαστε κονδύλια για έρευνα. Εξακολουθούμε ωστόσο να στηρίζουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο, βιώνοντας παράλληλα συνθήκες ακαδημαϊκής και εργασιακής απαξίωσης, η παράταση των οποίων οδηγεί στην ηθική, οικονομική και επιστημονική εξαθλίωση και εξουθένωση ή στη φυγή στο εξωτερικό».

Θυμίζουν ότι «το Νοέμβριο του 2011, ο εγκεκριμένος (με δημοσιευμένη στο ΦΕΚ υπουργική απόφαση) διορισμός 400 μελών ΔΕΠ και καθηγητών ΤΕΙ ανακλήθηκε (!) και μετακυλίστηκε την 2/1/2012, ενώ την ίδια στιγμή προσλαμβάνονταν 1.200 ειδικοί φρουροί. Το 2012 είναι ουσιαστικά η πρώτη χρονιά, δεκαετίες τώρα, που δεν έγινε ούτε ένας διορισμός καθηγητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όταν έως και το 2010-2011 διορίζονταν κάθε χρόνο 600-700 μέλη ΔΕΠ. Η πρωτοφανής πιθανότητα διορισμού 100 πανεπιστημιακών το 2013, αναλογεί ουσιαστικά σε 50 διορισμούς για το 2012 και 2013»!

Απαιτούν «να ολοκληρωθούν όλοι οι διορισμοί των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ εντός του 2013. Ειδάλλως, να δεσμευτεί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας σε ένα αποδεκτό χρονοδιάγραμμα διορισμών. Να σταματήσει η "εθελοντική" και αμισθί εργασία σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Οι όποιες πραγματικά έκτακτες ανάγκες να καλύπτονται από διδάσκοντες με αξιοπρεπείς όρους. Να σταματήσει η επίκληση "έκτακτων αναγκών" ως πρόσχημα γενίκευσης της ελαστικής εργασίας».

 

"Ρ", 15/12/2012

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα