Thumbnail

 

Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ  Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή του καταδικάζει το νέο ρατσιστικό περιστατικό σε βάρος οικογένειας μεταναστών και εκφράζει την αλληλεγγύη του στα θύματα αυτής της επίθεσης.
Συγκεκριμένα την Πέμπτη 15 Νοέμβρη απρόκλητα πέντε τραμπούκοι της ναζιστικής Χρυσής Αυγής εμφανίστηκαν στη Νέα Ραιδεστό Θέρμης και με συμπεριφορά υποκόσμου απείλησαν μετανάστρια, μητέρα δύο παιδιών, ένα από τα οποία φοιτά σε σχολείο συνδικαλιστικής ευθύνης της Β΄ ΕΛΜΕ-Θ, ότι θα της κάψουν το σπίτι, αν δεν το εγκαταλείψει σ΄ ένα μήνα. Στο σπίτι αυτό ζει η οικογένεια της μετανάστριας ( δύο γονείς και δύο παιδιά) πάνω από 10 χρόνια, χωρίς να έχουν δημιουργήσει ποτέ κανένα επεισόδιο.  Οι απειλές εναντίον της οικογένειας συνεχίστηκαν και τις επόμενες ημέρες τηλεφωνικά.
 
"Δηλώνουμε ότι δεν ανεχόμαστε τέτοιες φασιστικές ενέργειες, υπερασπιζόμαστε όλα τα δικαιώματα, όλων ανεξαιρέτως των μαθητών μας.  Θα κάνουμε ότι μπορούμε  για να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας προς όσους γίνονται αποδέκτες παρόμοιων εγκληματικών συμπεριφορών. Η επίθεση που δέχονται σήμερα οι εργαζόμενοι από την αντιλαϊκή πολιτική απαιτεί την κοινή δράση όλων των εργαζομένων, Ελλήνων και ξένων" αναφέρει.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα