Thumbnail
Δύο μήνες μετά την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών γενικών και τεχνικών ειδικοτήτων εξακολουθεί να λείπει από τις σχολικές μονάδες της περιοχής μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουμε, τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό είναι σήμερα περισσότερα από πενήντα (50).

Α’ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ                  

Ταχ. Δ/νση : Αγ. Ιωάννου 54 (ΡΟΔΑ)                                                                   Ρόδος 23-10-2012

                     85100 Ρόδος                                                           

Τηλ κ’ Fax: 22410-32251                                                                        ΠΡΟΣ : Μ.Μ.Ε.

                                                                                                                   ΚΟΙΝ :  Συλλόγους Διδασκόντων 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

της Α'  ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Σχετικά με τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και σχολικά βιβλία

 

Δύο μήνες μετά την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών γενικών και τεχνικών ειδικοτήτων εξακολουθεί να λείπει από τις σχολικές μονάδες της περιοχής μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουμε, τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό είναι σήμερα περισσότερα από πενήντα (50).

Το αποτέλεσμα είναι σε πολλά περιφερειακά και δυσπρόσιτα σχολεία να υλοποιείται μετ' εμποδίων το ωρολόγιο πρόγραμμα και χιλιάδες ώρες διδασκαλίας να χάνονται για τους μαθητές μας χωρίς τη δυνατότητα ουσιαστικής αναπλήρωσης.

Ήδη γονείς και μαθητές των νησιών μας έχουν ξεκινήσει  κινητοποιήσεις και  απαιτούν την άμεση κάλυψη των κενών των σχολικών μονάδων με τον απαιτούμενο αριθμό εκπαιδευτικών. Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνας τους και υψώνουμε μαζί τους φωνή διαμαρτυρίας.

Η Α'  ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου εγκαίρως κατήγγειλε την κατάσταση αυτή και ζήτησε την συνδρομή της ΟΛΜΕ έτσι ώστε να καλυφθούν ΑΜΕΣΑ  τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, που μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα ήταν περισσότερα από εκατόν πενήντα (150) .

Φέτος και στα πλαίσια των αντικοινωνικών, αντεργατικών και αντιαναπτυξιακών πολιτικών των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, οι προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών ήταν ελάχιστες, ενώ και οι διορισμοί αναπληρωτών γίνονται με το σταγονόμετρο. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό της κατάστασης ότι και μεταξύ των λίγων αυτών αναπληρωτών που προσλήφθηκαν, ορισμένοι αρνήθηκαν τον διορισμό τους, εξ' αιτίας της αδυναμίας να αντιμετωπίσουν το υψηλό κόστος διαβίωσης στη περιοχή μας, μετά τις δραματικές περικοπές των μισθών. Είναι βέβαιο πως αν συνεχιστεί η εγκληματική μισθολογική πολιτική της κυβέρνησης, το φαινόμενο της άρνησης εκπαιδευτικών να εργασθούν στην περιοχή μας θα ενταθεί.  

Στο σημείο αυτό να επισημάνουμε και τις σημαντικές αντικειμενικές δυσκολίες και περιορισμούς στην κατανομή του εκπαιδευτικού προσωπικού εξ' αιτίας του νησιωτικού χαρακτήρα της Δωδεκανήσου.  Όμως η πολιτεία οφείλει να μεριμνά και να παρέχει κίνητρα για την παραμονή των κατοίκων στις εσχατιές της πατρίδας μας. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να συντηρούμε σχολεία στα μικρά νησιά μας ακόμα και με πολύ μικρό αριθμό μαθητών και βεβαίως για το σκοπό αυτό απαιτείται η πρόσληψη ικανού αριθμού εκπαιδευτικών. Συνεπώς στη Δωδεκάνησο δεν μπορεί να ισχύουν τα γενικά κριτήρια κατανομής του εκπαιδευτικού προσωπικού που ισχύουν στην ηπειρωτική Ελλάδα.  

Τέλος καταγγέλλουμε και το γεγονός ότι σε δυσπρόσιτα σχολεία της περιοχής μας, εξακολουθούν να λείπουν μέχρι σήμερα τα σχολικά βιβλία!!!

Είναι φανερό πως η κυβερνητική πολιτική δεν είναι μόνο αντικοινωνική και βαθειά ταξική. Είναι και εθνικά επιζήμια καθώς ενισχύει την αποψίλωση των μικρών νησιών μας από τους κατοίκους τους. Διότι η αποτελεσματικότερη απάντηση στο πρόβλημα της εγκατάλειψης των ακριτικών νησιών μας, είναι η ανάπτυξη ισχυρών δομών δημόσιας υγείας, παιδείας και κοινωνικής πρόνοιας. Όμως αυτά για τους εκφραστές των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ και της υποταγής στην Τρόικά είναι όπως φαίνεται λεπτομέρειες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

  • ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ.
  • ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.
  • ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΜΕ ΤΗΝ  ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 Β. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ                                     Α. ΜΥΡΩΝΑΚΗ

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ipourgeio_paideias
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση στην περιοχή τοποθέτησής τους
Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση στην περιοχή τοποθέτησής τους