Thumbnail
Θα βάλουν στις αποσκευές τους γνώση για να τη μεταφέρουν σε χιλιάδες μαθητές των πιο απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών της Ελλάδας.

 

Εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Λασκαρίδη σε δυσπρόσιτες περιοχές 
Θα βάλουν στις αποσκευές τους γνώση για να τη μεταφέρουν σε χιλιάδες μαθητές των πιο απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών της Ελλάδας.
 
Παιδαγωγοί, πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες, συγγραφείς και περιβαλλοντολόγοι ετοιμάζουν βαλίτσες για τον Έβρο για να θέσουν σε λειτουργία ένα πολύ απαιτητικό εγχείρημα: την παρουσίαση 183 εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε 95 σχολεία όλου του νομού Έβρου.
 
Πρόκειται για εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιεί το κοινωφελές πολιτιστικό ίδρυμα «Αικατερίνης Λασκαρίδη», με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Θα είναι η έβδομη κατά σειρά εκπαιδευτική επίσκεψη του ιδρύματος σε σχολεία, μετά τις πυρόπληκτες περιοχές του νομού Ηλείας και τα δυσπρόσιτα σχολεία των νομών Ιωαννίνων, Ευρυτανίας και Φωκίδας.
 
«Το 2007 μετά τις φωτιές στην Πελοπόννησο, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε εκπαιδευτικά προγράμματα στις πυρόπληκτες περιοχές για να αρχίσει και πάλι η ζωή να κυλά στα κατεστραμμένα σχολεία τους. Στη συνέχεια τα προγράμματα αυτά μεταφέραμε και στις δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπρόεδρος του ιδρύματος, Μαριλένα Λασκαρίδου.
 
Όπως συμπληρώνει η υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων, Καλή Κυπαρίσση, από το 2007 ως το 2011 το Ίδρυμα έχει παρουσιάσει προγράμματα σε περισσότερα από επτάμιση χιλιάδες παιδιά εκτός Αττικής, ενώ μόνο στο εγχείρημα που ετοιμάζεται στον Έβρο υπολογίζεται να λάβουν μέρος 12.000 μαθητές.
 
Η ομάδα του ιδρύματος, με επικεφαλής την αντιπρόεδρό του, απαρτίζεται από 24 εισηγητές, οι οποίοι θα παρουσιάσουν από τις 4 ως τις 8 Μαρτίου εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, από τη Νέα Βύσσα, τη Δίκαια και τις Καστανιές μέχρι τις Φέρες, τη Σαμοθράκη και το Τυχερό.
 
Τα προγράμματα καλύπτουν όλη τη γκάμα των ενδιαφερόντων των μαθητών, δίνοντας βαρύτητα σε θέματα που αφορούν στην καθημερινότητά τους. Σκοπός είναι η προώθηση του πολιτισμού και της φιλαναγνωσίας ώστε οι μαθητές να διευρύνουν το γνωστικό τους ορίζοντα.
 
Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων θα διοργανωθεί, επίσης, εκδήλωση με θέμα «Για μια γενιά χωρίς βία» την Τετάρτη 6 Μαρτίου, Πανελλήνια Ημέρα Κατά της Βίας στο Σχολείο, στην Αλεξανδρούπολη.
 
Το Ίδρυμα «Αικατερίνης Λασκαρίδη», που βρίσκεται στον Πειραιά, συστάθηκε την άνοιξη του 2007. Το ίδρυμα συνεχίζει την πορεία της ομώνυμης βιβλιοθήκης, που ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Λασκαρίδη το 1993. Σκοπός του ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη» είναι η προαγωγή σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο του ελληνικού πολιτισμού. Μια από τις κύριες δραστηριότητες του ιδρύματος είναι η διοργάνωση στους χώρους του εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
 
News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

enorgani
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Ενόργανης Γυμναστικής, Ρυθμικής Γυμναστικής και Τραμπολίνο των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., σχολικού έτους 2023-2024
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ