Thumbnail
Μπλόκο φοιτητών και καθηγητών Να αποτρέψουν με κάθε τρόπο την εκλογή των νέων Συμβουλίων Διοίκησης φέρονται διατεθειμένοι σύλλογοι φοιτητών και καθηγητών σε πολλά ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας

 

ΤΥΠΟΣ: Έθνος
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΑ ΑΕΙ

Μπλόκο φοιτητών και καθηγητών Να αποτρέψουν με κάθε τρόπο την εκλογή των νέων Συμβουλίων Διοίκησης φέρονται διατεθειμένοι σύλλογοι φοιτητών και καθηγητών σε πολλά ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Αναβλήθηκαν οι εκλογές στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Πατρών, κλειστό το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων...

Mε ηλεκτρονικό τρόπο φαίνεται τελικά ότι θα διεξαχθούν σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων Συμβουλίων Διοίκησης, καθώς φοιτητές και διδακτικό προσωπικό σε πολλά ιδρύματα εμποδίζουν με κάθε τρόπο τις εκλογικές διαδικασίες.

Την επιλογή αυτή έκανε χτες και το ΤΕΙ Πειραιά, όπου η διοίκηση του ιδρύματος, αφού συνειδητοποίησε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να στηθούν κάλπες, έδωσε τη δυνατότητα στους διδάσκοντες να ψηφίσουν ηλεκτρονικά.

Μάλιστα τα μέλη της εφορευτικής του ιδρύματος έδωσαν στο προσωπικό την ευχέρεια να ψηφίσει μέσω μιας νέας ηλεκτρονικής διεύθυνσης, στην οποία στάλθηκαν οι προσωπικοί κωδικοί τους και την οποία μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν από όποιο υπολογιστή επιθυμούσαν, εντός ή εκτός του Ιδρύματος.

Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη, όσοι διαμαρτύρονταν βρέθηκαν σε αδυναμία φυσικά να σταματήσουν την εκλογική διαδικασία, η οποία διεξήχθη κανονικά. Την περασμένη εβδομάδα εκλογές με τη μέθοδο της ηλεκτρονικής ψήφου έγιναν και στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, χωρίς να δημιουργηθούν άλλα προβλήματα.

Αντίθετα, στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας δεν έγιναν χτες εκλογές, καθώς φοιτητές και διδακτικό προσωπικό από το ίδιο το ίδρυμα αλλά και από άλλα εμπόδισαν τις εκλογικές διαδικασίες οι οποίες τελικά αναβλήθηκαν και θα επαναληφθούν αύριο, ενώ την Πέμπτη προβλέπεται να διεξαχθούν οι εκλογές στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Οι εκλογές αναβλήθηκαν και στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, αφού από νωρίς χθες το πρωί φοιτητές, πανεπιστημιακοί αλλά και διοικητικοί απέκλεισαν την είσοδο του κτιρίου της πρυτανείας όπου επρόκειτο να διεξαχθούν οι αρχιαιρεσίες. Σύμφωνα με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Γιώργο Παναγιωτάκη, οι κινητοποιήσεις ήταν αναμενόμενες, ενώ αυτό που διασφάλισαν οι πρυτανικές αρχές με την παρουσία τους στις διαμαρτυρίες ήταν να μη δημιουργηθούν επεισόδια.

Κλειστό σήμερα και την Πέμπτη, ημέρες που είναι προγραμματισμένες οι εκλογές, θα παραμείνει και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, καθώς απεργούν ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι διοικητικοί υπάλληλοι.

Συμβολικά
«Κλείσαμε συμβολικά για μία μέρα το πανεπιστήμιο για να στείλουμε το μήνυμα στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας πως αν δεν δοθούν άμεσα χρήματα, θα ανασταλεί το εκπαιδευτικό έργο. Χρειαζόμαστε ως τον Δεκέμβριο τουλάχιστον 3,2 εκατ. ευρώ για τα άμεσα ζητήματα της θέρμανσης και της σίτισης», είπε στο «Εθνος» ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τρ. Αλμπάνης, ο οποίος απηύθυνε έκκληση και στην επιχειρηματική κοινότητα της Ηπείρου για να βοηθήσει οικονομικά.

Οι εκλογές για τα εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι προγραμματισμένες για αύριο και οι επαναληπτικές για την Πέμπτη, πληροφορίες ωστόσο από τα Γιάννενα αναφέρουν ότι πανεπιστημιακοί, εργαζόμενοι και φοιτητές θα ματαιώσουν τη διαδικασία.

ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
Απεργία στο Αριστοτέλειο

Απεργία για αύριο -που είναι προγραμματισμένες οι εκλογές- και μεθαύριο -που θα γινόταν η επαναληπτική διαδικασία- αποφάσισε ο Ενιαίος Σύλλογος ΔΕΠ του ΑΠΘ, ενώ σύλλογοι φοιτητών απειλούν να μπλοκάρουν τις εκλογές.

Ο Σύλλογος ΔΕΠ καλεί τα μέλη του να απέχουν από τις εκλογές, αντιδρώντας στον νόμο-πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο το πρωί μπροστά από το κτίριο της Θεολογικής, όπου πρόκειται να στηθούν οι κάλπες.

Την αντίθεσή τους στην εκλογική διαδικασία εκφράζουν και φοιτητικοί σύλλογοι που διακινούν ανακοίνωση με σύνθημα «Ούτε ένας φοιτητής στα Συμβούλια». Εν τω μεταξύ, έληξε η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για τις 6 θέσεις εξωτερικών μελών στο Συμβούλιο Διοίκησης και το όνομα που ξεχωρίζει στον κατάλογο είναι του καθηγητή κλασικής φιλολογίας στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, Ρίτσαρντ Χάντερ. Υποψήφιοι είναι επίσης ο δήμαρχος Πανοράματος Ιγν. Καϊτετζίδης, ο συγγραφέας-δημοσιογράφος Γ. Σκαμπαρδώνης, η γιατρός Αν. Κιζιρίδου κ.ά.

ΝΙΚΟΛ. ΤΡΙΓΚΑ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τροχαία
Κλειστοί δρόμοι σήμερα στην Αθήνα λόγω της Ολυμπιακής Φλόγας - Ποιοι και για πόση ώρα θα είναι εκτός κυκλοφορίας
Αναλυτικά οι ώρες και οι κλειστοί δρόμοι λόγω της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.
Κλειστοί δρόμοι σήμερα στην Αθήνα λόγω της Ολυμπιακής Φλόγας - Ποιοι και για πόση ώρα θα είναι εκτός κυκλοφορίας
nestle_logo.jpg
Nestlé: Έρευνα αποκάλυψε πως προσθέτει ζάχαρη σε βρεφικό γάλα που πωλείται σε φτωχότερες χώρες
Η Nestlé προσθέτει ζάχαρη σε βρεφικό γάλα που πωλείται σε φτωχότερες χώρες, σύμφωνα με έρευνα
Nestlé: Έρευνα αποκάλυψε πως προσθέτει ζάχαρη σε βρεφικό γάλα που πωλείται σε φτωχότερες χώρες
ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ
Εκπαιδευτικοί Νισύρου: Η συγκάλυψη και η διαφθορά δεν θα γίνει τρόπος ζωής μας
Για μια ακόμη φορά βλέπουμε το ανήλικο θύμα να τιμωρείται διαμέσου της σύλληψης της οικογένειάς του και να «προστατεύεται» ο θύτης. Είναι  άραγε...
Εκπαιδευτικοί Νισύρου: Η συγκάλυψη και η διαφθορά δεν θα γίνει τρόπος ζωής μας
Επιβίβαση σε αεροπλάνο
Αυτά τα ρούχα πρέπει να αποφεύγετε στις πτήσεις σας - Τι λένε οι αεροσυνοδοί
Το ρούχο που πρέπει να αποφεύγετε οπωσδήποτε στις πτήσεις σας, σύμφωνα με μία αεροσυνοδό - Γιατί δεν πρέπει να βγάζουμε τα παπούτσια μας στο...
Αυτά τα ρούχα πρέπει να αποφεύγετε στις πτήσεις σας - Τι λένε οι αεροσυνοδοί