Thumbnail
Το δικαστήριο υπέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή στον κατηγορούμενο...

Εκδικάστηκε η υπόθεση ξυλοδαρμού εκπαιδευτικού στην Ξάνθη!

 

Το μεσημέρι της Παρασκευής εκδικάστηκε τελικά η υπόθεση ξυλοδαρμού εκπαιδευτικού, μουσουλμάνου στο Θρήσκευμα, από μέλη της Χρυσής Αυγής, όπως καταγγέλλει ο ίδιος, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης. Το δικαστήριο υπέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή στον κατηγορούμενο για παράνομη οπλοκατοχή και συνέργεια σε συγκροτημένη ομάδα που προκάλεσε επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Υπέπεσε σε αντιφάσεις!

Σε σοβαρές αντιφάσεις υπέπεσε ο 30χρόνος κατηγορούμενος, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη και αναγνωρίστηκε από το θύμα ότι συμμετείχε στην ομάδα που προπηλάκισε και ξυλοκόπησε τα μέλη της Αντιφασιστικής Κίνησης στην Ξάνθη, έξω από την περιοχή των ΚΤΕΛ το βράδυ της Τρίτης.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της υπεράσπισής του κατηγορούμενου, αναφέρθηκε ότι ο ίδιος μετέβη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής της Ξάνθης, ενώ λίγο αργότερα ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ουδεμία σχέση έχει με την εν λόγω οργάνωση.

Παράλληλα, ένας εκ των δύο μαρτύρων υπεράσπισής του κατηγορούμενου όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της δίκης, υπέπεσε σε σοβαρές αντιφάσεις ενώ μετά το πέρας της κατάθεσής του, του ζητήθηκε από την έδρα να μην απομακρυνθεί από την αίθουσα καθώς υπήρχαν υπόνοιες για ψευδορκία.

Συγκεκριμένα, ο μάρτυρας αρχικά ανέφερε πως κινούνταν με το μηχανάκι του από το σπίτι του προς το κέντρο της πόλης και είδε στον δρόμο τον 30χρόνο, τον οποίο και γνώριζε μόνο φυσιογνωμικά, και του πρότεινε να τον μεταφέρει στο σπίτι του, καθότι ο ίδιος ήταν πεζός. Μετά ανέφερε πως του ζήτησε ο 30χρόνος να περάσουν από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, κάτι που και έκαναν. Λίγο αργότερα ισχυρίστηκε ότι βρέθηκαν με τον κατηγορούμενο στην περιοχή του ΚΤΕΛ αφού όμως είχε ολοκληρωθεί το επεισόδιο του ξυλοδαρμού και ως εκ τούτου ο ίδιος δεν είχε εικόνα. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης του μάρτυρα, αυτός υπέπεσε σε αντιφάσεις αναφορικά με τον προορισμό, την ώρα και τη σχέση του με τον κατηγορούμενο. Ο 30χρόνος κατηγορούμενος ανέφερε στην αίθουσα του δικαστηρίου ότι ουδεμία σχέση έχει με το περιστατικό του ξυλοδαρμού αλλά πως ήρθε απλώς σε λεκτικό διαξιφισμό με ένα από τα θύματα της επίθεσης, αργότερα και όχι κατά τη διάρκεια του επεισοδίου. Ο ίδιος ισχυρίστηκε παράλληλα ότι δεν ανήκει στην Χρυσή Αυγή. Η δεύτερη μάρτυρας που κατέθεσε στο δικαστήριο υπέρ του κατηγορούμενου ανέφερε απλώς ότι γνωρίζει τον κατηγορούμενο από 12χρονών, πως είναι καλό παιδί και δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο.

Η κατηγορία με την οποία έφτασε στο εδώλιο για να δικαστεί ο συλληφθείς ήταν αυτή της παράνομης οπλοκατοχής, καθώς φέρεται να κρατούσε στα χέρια του ξύλινο λοστό, καθώς και της πρόσκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Επτά άτομα αναζητούνται…

Όπως κατέθεσε ο εκπαιδευτικός που δέχθηκε την επίθεση επτά συνολικά άτομα προπηλάκισαν αυτόν και άλλα τρία μέλη της Αντιφασιστικής Κίνησης στην οποία ανήκει, τα οποία φορούσαν μαύρα μπλουζάκια με τα διακριτικά του ήλιου της Βεργίνας. Δύο εξ αυτών επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν τον ίδιο, ενώ ανάμεσα στα άτομα τα οποία τους είχαν περικυκλώσει με τις μηχανές τους βρισκόταν και ο κατηγορούμενος.

Ο ίδιος προσκόμισε στο δικαστήριο ιατρικές γνωματεύσεις που αποδεικνύουν το μέγεθος της σωματικής βλάβης που του είχε προκληθεί.

Η μάρτυρας υπεράσπισης του εκπαιδευτικού, που συμμετείχε στο περιστατικό, ανέφερε πως ο 30χρόνος κατηγορούμενος βρισκόταν στο σημείο και μάλιστα σημειώθηκε φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στην ίδια και τον κατηγορούμενο.

 

http://www.akritasmedia.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

hoynta.jpg
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
57 χρόνια πριν τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
dictionary-lexiko-xenes_glosses-foreign_lagnuage.jpg
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;
Επειδή σε λίγο, για να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας ή για να δούμε τηλεόραση, θα χρειαζόμαστε πτυχίο αγγλικής φιλολογίας, μήπως είναι πιο εύκολο να τα...
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;