Thumbnail
Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Η αναστολή μιας ουδέποτε ληφθείσας απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Νεάπολης-  Συκεών

Γ' ΕΛΜΕ-Θ                                     Θεσσαλονίκη 11 -06-2013

Πρ. Κορομηλά  51

τηλ. 2310-229389

 [email protected]

Η αναστολή μιας ουδέποτε ληφθείσας απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Νεάπολης-  Συκεών.

 Σχετικά με τα διαδραματισθέντα στην χθεσινοβραδυνή  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νεάπολης-  Συκεών.

 

 

  Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης καθώς και τα μέλη του της Γ' ΕΛΜΕ-Θ όλοι όσοι γέμισαν χθες ασφυκτικά την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νεάπολης-  Συκεών για να διαμαρτυρηθούν για την μονομερή  και παράνομη απόφαση του Δήμου σε σχέση με την συνέχιση η μη  της φοίτησης των παιδιών τους στα σχολεία του Δήμου Νεάπολης-  Συκεών παρακολούθησαν από κοντά ένα έργο θεάτρου του παραλόγου σε σχέση με την περίφημη πλέον «χωροταξική κατανομή των σχολείων του δήμου».

 Ήδη από την αρχή της συνεδρίασης τόσο ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Νεάπολης  όσο και ο  πρόεδρος της Γ  ΕΛΜΕ-Θ κατέθεσαν ψηφίσματα και ζήτησαν να παρέμβουν προ ημερησίας διατάξεως. Ζήτησαν ακόμη να συζητηθεί άμεσα στο Δημοτικό συμβούλιο  το τεράστιο ζήτημα που έχει προκύψει από τις πρακτικές του Δήμου Νεάπολης-  Συκεών. Το ίδιο έπραξαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αντιστεκόμενοι στην παρελκυστική τακτική του Δημάρχου κ. Δανιηλίδη ο οποίος αφού στην αρχή της συνεδρίασης  δήλωσε αόριστα  «πως το θέμα θα συζητηθεί σε άλλη συνεδρίαση»  στην συνέχεια ανέπεμψε εξίσου αόριστα,  σε «έκτακτη συνεδρίαση» την οποία προσδιόρισε παρά τις διαμαρτυρίες όλων των παρευρισκομένων  τελικά στο μεσημέρι της Παρασκευής « για να υπάρχει άφθονος χρόνος για συζήτηση» όπως ο ίδιος δήλωσε! Θυμίζουμε πως η προθεσμία για την κατανομή των απολυτηρίων των δημοτικών σχολείων στα γυμνάσια της περιοχής λήγει χωρίς δυνατότητα παράτασης την Παρασκευή 14/6 !!! Στην συζήτηση παρενέβη και ο πρόεδρος της ΔΕΠ Παύλου Μελά κ. Δημήτρης Δεληγιάννης ο οποίος δήλωσε πως παραβιάζεται μονομερώς η θεσμική συμφωνία μεταξύ των δύο Δήμων και στην συνέχεια δήλωσε πως δεν θα είναι έτοιμος ο Δήμος Παύλου Μελά το Σεπτέμβριο για να λύσει το θέμα της διπλοβάρδιας των σχολείων της Πολίχνης!!!! 

Μετά  από τις επίμονες, οργισμένες  αιτιάσεις ΟΛΩΝ των παρισταμένων  και μέσα σε εκρηκτικό κλίμα, ο Δήμαρχος Νεάπολης Συκεών κ.Δανιηλίδης  έθεσε σε ψηφοφορία στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου και τελικά αυτή υπερψηφίστηκε την πρόταση της αναστολής μιας ουδέποτε ληφθείσας απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Νεάπολης-  Συκεών αλλά  και τον επαναπροσδιορισμό της συζήτησης για την «χωροταξική κατανομή των σχολείων του δήμου». την Πέμπτη το απόγευμα στις 7.00.

Τα μέλη του ΔΣ της Γ ΕΛΜΕ που παρευρεθήκαμε σταθήκαμε για μια ακόμη φορά σθεναρά απέναντι   στις πρακτικές του Δήμου και υπερασπίσαμε με  αναλυτικά και τεκμηριωμένα επιχειρήματα τη δυνατότητα να διατηρηθούν σε ΟΛΑ τα σχολεία τα υπάρχοντα  τμήματα με ισόρροπη κατανομή του μαθητικού δυναμικού και με λογική μείωση του αριθμού των μαθητών κατά τμήμα χωρίς να θιγούν τα τμήματα των σχολείων και χωρίς να ταλαιπωρηθούν γονείς και μαθητές.

Επιμείναμε πως οποιαδήποτε κίνηση νέας διευθέτησης  της χωροταξικής κατανομής πρέπει να γίνει ήπια και σε βάθος χρόνου χωρίς να τραυματίσει τα παιδιά και τους γονείς. Τονίσαμε για μία ακόμη φορά  πως η όποια λύση προκύψει, δεν επιτρέπεται να θέσει με κανένα τρόπο σε κίνδυνο τις εργασιακές σχέσεις και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών των αντίστοιχων σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς μας. Προς αυτή τη κατεύθυνση  αναμένουμε και τις ενέργειες της Διοίκησης της Εκπαίδευσης την οποία συστηματικά παρακάμπτουν οι θεσμικοί  φορείς του Δήμου Νεάπολης-  Συκεών,  ειδικά μετά την παραδοχή του εκπροσώπου της ΔΕΠ Παύλου Μελά ο οποίος δήλωσε πως δεν είναι έτοιμος ο Δήμος το Σεπτέμβριο για να λύσει το θέμα της διπλοβάρδιας των σχολείων της Πολίχνης!

Για όλους αυτούς  τους λόγους  ζητάμε απ΄την διοίκηση της εκπαίδευσης  να μη γίνει καμμία συγχώνευση, κατάργηση τμημάτων   η διαίρεση σχολείου από τους Δήμους και τα Δημοτικά διαμερίσματα Παύλου Μελά   Νεάπολης Συκεών και Ευκαρπίας.

Τέλος θέλουμε να  επισημάνουμε  ξανά στους συναδέλφους –σες  πως η μεγάλη μάχη που συνεχίζεται  για τη ζωή μας, την δουλειά μας αλλά και για το μέλλον του Δημόσιου  Σχολείου μας αφορά όλους και όλες, τώρα μάλιστα περισσότερο από ποτέ!

Γιαυτό το λόγο το ΔΣ της Γ ΕΛΜΕ θα καλέσει με νεώτερη άμεση  ανακοίνωση του σε ευρεία σύσκεψη όλους τους συναδέλφους –σες που υπηρετούν στα σχολεία που θίγονται από τα σχέδια των δημοτικών αρχών.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΡ. ΤΡΑΝΟΣ                                                                           Γ. ΛΑΘΗΡΑ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleio
Για αυθαιρεσία και υπονόμευση εργασιακών δικαιωμάτων καταγγέλλεται ο διευθυντής του 43ου Γυμνασίου Αθήνας
Ώρες διδασκαλίας είναι αυτές που παρέχονται εντός της τάξης και αν υπερβαίνουν το διδακτικό ωράριο κάθε εκπαιδευτικού, αμείβονται επιπλέον ως...
Για αυθαιρεσία και υπονόμευση εργασιακών δικαιωμάτων καταγγέλλεται ο διευθυντής του 43ου Γυμνασίου Αθήνας
forologia.jpg
Φορολογικές δηλώσεις 2024: Αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή τους - Όλες οι αλλαγές
Ανοίγει το τελευταίο 10ήμερο του Απριλίου η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις - Οι δύο βασικές καινοτομίες
Φορολογικές δηλώσεις 2024: Αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή τους - Όλες οι αλλαγές