Thumbnail
Προσλήψεις με κριτήριο την καταγωγή (φυσικά από την εκλογική του περιφέρεια) και με προϋπηρεσία στην ΠΟΛ.ΑΝ

Προσλήψεις με κριτήριο την καταγωγή (φυσικά από την εκλογική του περιφέρεια) και με προϋπηρεσία στην ΠΟΛ.ΑΝ. έκανε ο Αντώνης Σαμαράς στο γραφείο του στη Βουλή. Από τα έγγραφα που δημοσιεύει η "Αυγή"  διαπιστώνεται ότι ο πρωθυπουργός αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες για μετακλητούς υπαλλήλους.

 
Για κάθε 50 βουλευτές της Ν.Δ., προσλαμβάνεται νέα ομάδα μετακλητών!
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι προσλαμβάνει στο γραφείο που διατηρεί στη Βουλή ως πρόεδρος της Ν.Δ. μετακλητούς με βάση τις… πενηντάδες των βουλευτών του κόμματος! Άλλους μετακλητούς προσλαμβάνει στο γραφείο του ως πρόεδρος της Ν.Δ., άλλους για την πρώτη πενηντάδα των βουλευτών της, άλλους για τη δεύτερη. Συνολικά τουλάχιστον15 μετακλητοί υπηρετούν στο γραφείο Σαμαρά στη Βουλή.
 
Και, όπως έδειξε η εμπειρία του Μουσείου της Ακρόπολης, η Μεσσηνία είναι παρούσα. Πολλοί από τους μετακλητούς είναι συγγενείς τοπικών παραγόντων (πρώην δημάρχων, υποψηφίων βουλευτών κ.ά.). Φαίνεται δε ότι και η σχέση με την ΠΟΛΑΝ βοηθά…
 
Παιδιά δημάρχων και πολιτευτών της Μεσσηνίας
 
Ανάμεσα στους μετακλητούς υπαλλήλους που εργάζονται στο γραφείο του προέδρου της Ν.Δ. στη Βουλή διακρίνονται δύο απόφοιτοι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν αυτοδιοικητικές "ρίζες": ο Χρήστος Κουμάντος, ο οποίος είναι γιος του πρώην δημάρχου Καλαμάτας Παναγή Κουμάντου, και ο Θεογνώσιος Μητρόπουλος, του οποίου ο πατέρας ήταν δήμαρχος στον Μελιγαλά Μεσσηνίας. Και οι δύο διορίστηκαν στις 20 Ιουλίου (ΦΕΚ 340) - για την ακρίβεια επαναδιορίστηκαν, διότι υπηρετούσαν στο γραφείο Σαμαρά από το 2010.
 
Από πολιτικό "τζάκι" είναι η Κωνσταντίνα Κωτσιοπούλου του Αγγέλου, η οποία προσελήφθη για πρώτη φορά ως μετακλητή στις 6 Αυγούστου (ΦΕΚ 377). Ο Άγγελος Κωτσιόπουλος ήταν υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας με τη Ν.Δ. στις εκλογές του 2012, αλλά δεν εξελέγη (ήλθε προτελευταίος συγκεντρώνοντας μόλις 4.500 σταυρούς). Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αγγ. Κωτσιόπουλος είχε ακολουθήσει τον Α. Σαμαρά στην "περιπέτεια" της ΠΟΛ.ΑΝ.
 
 
Μετακλητή υπάλληλος που δικηγορεί στην Καλαμάτα;
 
Με το ΦΕΚ 377 διορίζονται ακόμη η Αναστασία Ρεντούλη (κάποια σχέση με τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πύλου Μιχάλη Ρεντούλη;) και η δικηγόρος Χριστίνα Τσάκωνα. Ειδικά στην τελευταία δίνεται η δυνατότητα να δικηγορεί, καθώς ξεκαθαρίζεται ότι "και μετά τον διορισμό της σε θέση μετακλητού υπαλλήλου εξαιρείται από την υποχρέωση να τελεί σε αναστολή του δικηγορικού λειτουργήματός της".
 
Οι λόγοι για την εξαίρεση δεν είναι γνωστοί, ωστόσο εξηγούνται εν μέρει αν ισχύουν οι πληροφορίες ότι η Χρ. Τσάκωνα, που διορίσθηκε στο γραφείο του Α. Σαμαρά στη Βουλή, συνεχίζει να δικηγορεί κανονικά στην Καλαμάτα -άλλωστε είναι ταμίας στον Λογαριασμό Ενίσχυσης και Αλληλοβοήθειας Δικηγόρων Καλαμάτας.
 
Σημειώνεται ότι για άλλους δικηγόρους, που προσλήφθηκαν μάλιστα με απόφαση του πρωθυπουργού ως ειδικοί σύμβουλοι στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, όπως η Βασιλική Ευαγγελία Βασιλάκη, δεν προβλέπεται η δυνατότητα να ασκούν το λειτούργημά τους.
 
Στο γραφείο του πρωθυπουργού υπηρετεί ως μετακλητή και η Γαρουφαλιά Πανταζοπούλου του Βασιλείου. Σύμπτωση, αλλά στην Πύλο το όνομα Βασίλης Πανταζόπουλος ταυτίζεται με το "κομματάρχης" του πρωθυπουργού.
 
Στο γραφείο του προέδρου της Ν.Δ. προσλήφθηκαν ως μετακλητοί υπάλληλοι και οι Σεβαστή Ψυχάρη, Αποστολία Μπουκλά, Όλγα Τσεκούρα, Ερμιόνη Καραχάλιου (ο πατέρας της Διονύσης είναι παλαιός φίλος του πρωθυπουργού και γραμματέας σχέσεων κοινωνίας - κόμματος), Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου, Σπήλιος Κροντήρης (επίσης κομματικό στέλεχος, μέλος της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου), Ειρήνη Εξάρχου, Σταυρούλα Παπαδοπούλου, Μαρίνα Παπαϊωάννου.
 
Πηγή: ΑΥΓΗ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pikantika-fagita.jpg
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά
Μαγειρέψτε σαν Έλληνες στην πατρίδα του Τσελεμεντέ - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχώρισε γαστρονομικά το βρετανικό περιοδικό National Geographic
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά