Thumbnail

 

ΓΙΑ THN ENOTHTA ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Η Ενωτική Πρωτοβουλία καθηγητών ξένων γλωσσών του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «ο Βύρων», με έκπληξη διαπιστώνει ότι στην θέση μιας άθλιας ανάρτησης στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) με θέμα «Απάντηση ΟΙΕΛΕ σε δήθεν ανεξάρτητη κίνηση εκπαιδευτικών» και ημερομηνία 14/11/2012, έχει αναρτηθεί μια μεταγενέστερη και αθλιότερη ανυπόγραφη ανακοίνωση με τίτλο «Απάντηση ΟΙΕΛΕ σε «ανεξάρτητη κίνηση ιδιωτικών εκπαιδευτικών» υπό την αιγίδα του ΣΕΦΚ».

 

Η πρώτη ανάρτηση αναφερόταν σε «Ανυπόγραφη ανακοίνωση της 14/11/12 σε ιστότοπο», «σε δήθεν ανεξάρτητη κίνηση ιδιωτικών εκπαιδευτικών», σε «συνήθεις ανώνυμους» που «μάταια επιχειρούν να διασπάσουν την ενότητα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών για να εξυπηρετήσουν μικροκομματικές επιδιώξεις» και η δεύτερη κάνει λόγο για «ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε ιστότοπο την 14/11/2012 με την ευθύνη του ΣΕΦΚ» και ότι «μάταια κάποιοι επιχειρούν να διασπάσουν την ενότητα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών» και διάφορες άλλες διαλυτικές για τον κλάδο κρίσεις.

Πληροφορούμε το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ ότι το συνδικαλιστικό μας σχήμα, στηρίζοντας με όλες τις δυνάμεις του την προσπάθεια δεκάδων συναδέλφων μας, από την 12/11/2012 έχει αναρτήσει στο μπλογκ του το κάλεσμα με το σχετικό κείμενο για την δημιουργία της επιτροπής αγώνα και αλληλεγγύης εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση: http://enotikiprotovouliavyronas.blogspot.gr/2012/11/blog-post_12.html .

Καλούμε το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ να κατεβάσει και την δεύτερη ατυχέστατη ανάρτηση και στη θέση της να δημοσιεύσει ολόκληρο το κάλεσμα για τη δημιουργίας της επιτροπής αγώνα και αλληλεγγύης, που θα πραγματοποιηθεί την 25 Νοέμβρη στις 6.30 μμ στο Πολυτεχνείο (αίθ. Γκίνη), προκειμένου οι αναγνώστες της ιστοσελίδας της να πληροφορηθούν υπεύθυνα και με αντικειμενικό τρόπο.

 

Οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική εκπαίδευση ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους για όλους εκείνους που εξακολουθούν να συνδέονται άρρηκτα με τις μνημονικές πολιτικές δυνάμεις, αυτές που οδήγησαν εργαζομένους και λαό στην εξαθλίωση. Ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους για όλους εκείνους που εμμένουν προσχηματικά σε στείρους μεγαλόστομους βερμπαλισμούς με σκοπό να συσκοτίσουν το βεβαρημένο συνδικαλιστικό τους παρελθόν, να διασώσουν το όποιο πολιτικό τους προφίλ και να παραπλανήσουν για μια ακόμη φορά τους εργαζόμενους επιστρατεύοντας κάθε μέθοδο παρεμπόδισης της ενεργοποίησής τους στα πρωτοβάθμια σωματεία, σε γενικές συνελεύσεις, σε χώρους δουλειάς. Ας αναρωτηθούν οι συνάδελφοι ποιος αλήθεια έχει λόγο να φοβάται την ενότητα των εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση και γιατί η Ομοσπονδία αντί να στηρίζει και να επικροτεί μια πρωτοβουλία εργαζομένων ιδιωτικών εκπαιδευτικών, με περισσή σπουδή την καταγγέλλει και την κατακεραυνώνει εν τη γενέσει της.

Ακολουθούν οι δύο αλλοπρόσαλλες ανακοινώσεις που εμφανίστηκαν στην ιστοσελίδα της ΟΙΕΛΕ:

Τετάρτη, 14 Νοε. 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΙΕΛΕ ΣΕ ΔΗΘΕΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Ανυπόγραφη ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε ιστότοπο σήμερα, 14/11/2012, καλεί τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να συμβάλουν για τη «δημιουργία Επιτροπής Αγώνα και Αλληλεγγύης Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση».

Παρά την απόκρυψη της ταυτότητας των συντακτών, εύκολη είναι η ταυτοποίηση του πολιτικού και συνδικαλιστικού τους στίγματος. Πρόκειται για τις γνωστές μειοψηφικές δυνάμεις, τις πάντοτε απούσες από τη συστράτευση στις διεκδικήσεις και τις δράσεις της Ομοσπονδίας, ώστε να ασκούν εκ των υστέρων το προνόμιο της διαμαρτυρίας, της κριτικής και της καταγγελίας - ποτέ όμως την αυτοκριτική τους.

Στην πιο κρίσιμη στιγμή, την ώρα που οι μνημονιακές δυνάμεις επιφέρουν βαριά πλήγματα στα δικαιώματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και γενικά των εργαζόμενων, τους οποίους επιχειρούν να τους απωθήσουν στη προ βιομηχανικής επανάστασης εποχή, οι συνήθεις «ανώνυμοι» μάταια επιχειρούν να διασπάσουν την ενότητα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών για να εξυπηρετήσουν μικροκομματικές επιδιώξεις.

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί τους γνωρίζουν και θα ανταποκριθούν αναλόγως στην πρόσκλησή τους.

http://www.oiele.gr/enimerwsi/anakoinwseis/apanthsh-oiele-se-dhthen-aneksarthth-kinhsh-idiwtikwn-ekpaideytikwn

 

Τετάρτη, 14 Νοε. 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΙΕΛΕ ΣΕ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ" ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΣΕΦΚ

Ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε ιστότοπο στις 14/11/2012 με την ευθύνη του ΣΕΦΚ, καλεί τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να συμβάλουν για τη «δημιουργία Επιτροπής Αγώνα και Αλληλεγγύης Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση».
Στην πιο κρίσιμη στιγμή, την ώρα που οι μνημονιακές δυνάμεις επιφέρουν βαριά πλήγματα στα δικαιώματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και γενικά των εργαζόμενων, τους οποίους επιχειρούν να τους απωθήσουν στη προ βιομηχανικής επανάστασης εποχή, μάταια κάποιοι επιχειρούν να διασπάσουν την ενότητα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών για να εξυπηρετήσουν μικροπολιτικές επιδιώξεις.
Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί τους γνωρίζουν και θα ανταποκριθούν αναλόγως στην πρόσκλησή τους.

http://www.oiele.gr/enimerwsi/anakoinwseis/apanthsh-oiele-se-aneksarthth-kinhsh-idiwtikwn-ekpaideytikwn-ypo-thn-aigida-toy-sefk


--

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
Καθηγητών Ξένων Γλωσσών
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ - ΒΥΡΩΝΑΣ
[email protected] http://enotikiprotovouliavyronas.blogspot.com


--

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
Καθηγητών Ξένων Γλωσσών
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ - ΒΥΡΩΝΑΣ
[email protected] http://enotikiprotovouliavyronas.blogspot.com

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpa
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού
Ο Παναγιώτης Κοντός υπήρξε πτυχιούχος και διδάκτωρ του Ε.Κ.Π.Α. αλλά και επί σαράντα χρόνια ακαδημαϊκός δάσκαλος που το υπηρέτησε πιστά προσφέροντας...
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού