Thumbnail
Απόπειρες αξιολόγησης και παραβίασης του ωραρίου μας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»                                                                Αρ.Πρωτ. 13

Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου – Mεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης                              Ιωνία 21/11/2012

Μουταλάσκη 64 Ν. Ιωνία                                                                             Προς : Σχολεία του Συλλόγου μας,

2102812938 – 6972008336                                                                             Δ.Ο.Ε., Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Περικλής».

mail : [email protected]                                                                      

Site : https://sites.google.com/site/syllekpaidevtikvngseferis/home           

 

Θέμα : Απόπειρες αξιολόγησης και παραβίασης του ωραρίου μας.

 

Οι απόπειρες να εφαρμοστούν οι πολιτικές της Ε.Ε. και τις κυβέρνησης στα σχολεία και στη ζωή μας, στην πράξη, δίνουν και παίρνουν. Έχουν βάλει στο μάτι, το εισόδημά μας, τη δουλειά μας, την οικογένειά μας. Δεν υπάρχει άλλο ... «πιο κάτω».  «Εδώ είναι το «κάτω φράγμα».

Την ώρα αυτή λοιπόν, από πολλές πλευρές γίνεται προσπάθεια, «με το καρότο και με το μαστίγιο» να εφαρμόσουν «ντε φάκτο» πλευρές της αξιολόγησης και της διεύρυνσης του ωραρίου μας, που επιθυμεί η κυβέρνηση και οι «τοποτηρητές» της.

Συγκεκριμένα, ιδιαίτερο ζήλο σ' αυτή την κατεύθυνση δείχνει η σχολική σύμβουλος σχολείων της Νέας Ιωνίας, κα Παπαγιάννη. Όλη η «παιδαγωγική» της παρουσία στα σχολεία της Ν. ιωνίας, είναι διανθισμένη με «εντολές», «απειλές», «προτροπές», «προγραμματισμό» και «προτάσεις»,  που έχουν αυτούς τους στόχους.

  • Αλλού επιχειρεί να κρατήσει τους συναδέλφους 8 – 2, ανεξάρτητα απ' το ωράριό τους, για να κάνουν «ομάδες εργασίας» (κάτι σαν ... ψυχοθεραπεία).
  • Αλλού απαιτεί δύο εκπαιδευτικοί κάθε μέρα να μένουν «καρφωμένοι» στο σχολείο και στο γραφείο (χώρια απ' τους εφημερεύοντες ) για περιπτώσεις «σεισμού, λιμού και καταποντισμού». Για το ενδεχόμενο «να πάθει κάτι» ο διευθυντής, ο υποδιευθυντής, ή οι εφημερεύοντες κλπ.
  • Παντού κοινός τόπος είναι τα «προγράμματα», η «πιστοποίηση», «οι συνεντεύξεις»  κι η «αξιολόγηση».

 

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε και να επισημάνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι :

  1. Αξιολόγηση στο Σύλλογό μας δε θα γίνει.  Η πεποίθησή μας αυτή στηρίζεται στις ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών μας Συνελεύσεων και του Δ.Σ.  Δεν πρόκειται να την επιτρέψουμε.
  2. Όποιος απειλεί τη δουλειά μας είναι εχθρός. Για να υλοποιήσει τα σχέδιά του ενάντια στις οικογένειές μας, θα πρέπει να περάσει πάνω απ' τα πτώματά μας.
  3. Το διδακτικό και εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών καθορίζεται ρητά και κατηγορηματικά. Επισυνάπτουμε τη σχετική εγκύκλιο της Δ.Ο.Ε. (Αρ. Πρωτ:1332, 17/9/2012) για όσους έχουν ακόμα «απορίες».
  4. Με βάση αυτές τις αποφάσεις της ΔΟΕ και του Συλλόγου μας, οι συνάδελφοι έχουν κάθε δικαίωμα και υποχρέωση απέναντι στα εργασιακά τους δικαιώματα, να μην εφαρμόσουν αυτές τις στοχευμένες αυθαιρεσίες. Ο Σύλλογος τους παρέχει πλήρη κάλυψη.
  5. Αν η εν λόγω σύμβουλος ήταν μέλος του δικού μας σωματείου, θα είχαμε αυτόματα προτείνει στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας τη διαγραφή της απ΄ το Σύλλογο. Οι δήμιοι της αξιολόγησης, αυτοί που βλέπουν τη δουλειά μας με μισό μάτι, δεν έχουν θέση στο συνδικαλιστικό κίνημα. Γι  αυτό προτείνουμε στο Σύλλογο «Περικλής» του οποίου είναι μέλος η κυρία αυτή, να πάρει σοβαρά υπ΄ όψιν του την καταγγελία μας.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΝΙΝΕΤΤΑ ΑΛΤΑΝΗ                                         NΕΛΛΗ ΒOΡΓΙΑ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συναυλία αλληλεγγύης
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας
Συναυλία αλληλεγγύης προς τους εκπαιδευτικούς
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας