Thumbnail

 

Η ΓΣ του ΣΕΕΔΙΠ-ΑΠΘ που πραγματοποιήθηκε στις 18/9/12 , πήρε τις παρακάτω αποφάσεις για:

1. αναβολή της διεξαγωγής του συνεδρίου για αρχές του 2013 εκτός και αν
εν τω μεταξύ υπάρξουν εξελίξεις στον φορέα μας (ξεκαθάρισμα του τοπίου)


2. παράταση της θητείας του ΔΣ του Συλλόγου ώστε οι εκλογές για νέο ΔΣ
να γίνουν ταυτόχρονα με τις εκλογές συνέδρων

3. συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις σε συντονισμό με τους άλλους συλλόγους και ομοσπονδίες


4. συμμετοχή στην απεργία της 20/9/12 με αποχή απο τα διδακτικά
καθήκοντα και συμμετοχή στη συγκέντρωση και πορεία


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας

Αλέξανδρος Μπάτσιος Δομνίκη Ιωαννίδου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Απεργιακές κινητοποιήσεις του Συλλόγου ΕΕΔΙΠ

 

 

Αγαπητά μέλη της Πανεπιστημιακής μας Κοινότητας,

 

ο Σ.Ε.Ε.Δι.Π. Π.Α. συνεκτιμώντας την κρισιμότητα της παρούσας συγκυρίας (τόσο στον ακαδημαϊκό, όσο και στον ευρύτερο κοινωνικό χώρο), καθώς και την ανάγκη για ομοψυχία και συντονισμένη δράση, παρά κάποιες επιμέρους επιφυλάξεις του, αποφάσισε να συμπορευτεί με τον Σ.Δ.Ε.Π. Π.Α. σε δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας ή/και άλλες δράσεις.

 

Πάγια θέση και επιδίωξή μας είναι αφενός το ανοικτό Πανεπιστήμιο, αφετέρου ο ευρύτερος συντονισμός με τα Συλλογικά Όργανα όλων των κλάδων των εργαζομένων, εντός και εκτός της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, που είναι διατεθειμένα να αντισταθούν σθεναρά στον ηθικό ευτελισμό και στην οικονομική εξαθλίωση του κοινωνικού συνόλου.

 

 

Για το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Δι.Π. Π.Α.

 

Η πρόεδρος                                         Η γενική γραμματέας

Αύρα Καραφίλη                                    Αικ. Νικολαρέα

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ        ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ   (Ε.Ε.ΔΙ.Π.) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Τ.Θ. 2208, 71003 Ηράκλειο Κρήτη,    Τηλ: 2810394772 ,4752

e-mail : συλλόγου << [email protected] >> , URL << http://users.uoc.gr/eedip/ >>                                    

 

Ηράκλειο 10-09-12

 

Απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου ΕΕΔΙΠ Π.Κ.

Για συμμετοχή των μελών ΕΕΔΙΠ στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για τις σχεδιαζόμενες οικονομικές και μισθολογικές περικοπές στην ανώτατη εκπαίδευση:

 

Το ΔΣ του συλλόγου ΕΕΔΙΠ –ΠΚ  μετά από συνεννόηση με τους Συλλόγους του Ενιαίου Συλλόγου Καθηγητών  Πανεπιστημίου στο Ηράκλειο ,του Πολυτεχνείου Κρήτης, του ΤΕΙ Κρήτης,  καθώς και τους Συλλόγους Ερευνητών των Ερευνητικών Κέντρων της Κρήτης. αποφάσισε τη συμμετοχή  του Συλλόγου στην Παγκρήτια εκδήλωση διαμαρτυρίας, την Τρίτη 11/9 στην Περιφέρεια Κρήτης.

 

Σκοπός της παράστασης στην Περιφέρεια είναι να αναδείξουμε τις συνέπειες των νέων μειώσεων των αποδοχών των πανεπιστημιακών και ερευνητών, οι οποίες σε συνδυασμό με τις περικοπές των κονδυλίων για λειτουργικές δαπάνες, δημόσιες επενδύσεις και φοιτητική μέριμνα, και με ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο προς εφαρμογή, καθιστούν άκρως προβληματική έως αδύνατη την ομαλή λειτουργία των ιδρυμάτων της  ανώτατης εκπαίδευσης και έρευνας κατά τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

 

Θεωρούμε σκόπιμο να ενημερώσουμε την Πολιτεία και τους Πολίτες ότι τα ακαδημαϊκά/ερευνητικά Ιδρύματα στην Κρήτη είναι διεθνώς αναγνωρισμένα, προσφέρουν υψηλού επιπέδου διδασκαλία και έρευνα και έχουν επανειλημμένα αξιολογηθεί με εσωτερικές και εξωτερικές διαδικασίες. Διεθνείς οργανισμοί έχουν κατατάξει τα Ιδρύματα της Κρήτης με πολύ υψηλή προτεραιότητα σε σχέση με ομοειδή Ιδρύματα με βάση το ακαδημαϊκό και το ερευνητικό έργο που παράγεται από κάθε Ίδρυμα, την προσέλκυση διεθνών ανταγωνιστικών χρηματοδοτήσεων την προαγωγή της καινοτομίας τις διακρίσεις, και την ποιότητα των ακαδημαϊκών δασκάλων και ερευνητών καθώς και των αποφοίτων τους. Η υψηλή ποιότητα της έρευνας και της εκπαίδευσης οδηγεί στην καινοτομία, την προσέλκυση πόρων και κατά συνέπεια την δημιουργία θέσεων εργασίας και την οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

 

Όλα τα παραπάνω «επιβραβεύονται»από την Κυβέρνηση μέσω:

  • Του περιορισμού της χρηματοδότησης των Ιδρυμάτων μέσω του τακτικού προϋπολογισμού
  •  Του περιορισμού του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων,
  • Του «κουρέματος» των αποθεματικών των Ιδρυμάτων
  • Του περιορισμού (ή ακόμη και μηδενισμού) των πιστώσεων για έκτακτο διδακτικό προσωπικό
  • Του παγώματος των διορισμών των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ , ΕΕΔΙΠ κ.λ. και την αδυναμία αναπλήρωσης του διδακτικού προσωπικού που αποχωρεί.
  • Του εξευτελισμού των μισθών  καθηγητών, ερευνητών και ΕΕΔΙΠ καθώς και
  • Του περιορισμού των κονδυλίων που στηρίζουν τη στέγαση και τη σίτιση των φοιτητών και τη διανομή βιβλίων.

 

Τα οικονομικά αυτά μέτρα έχουν ήδη οδηγήσει σε υποβάθμιση τα Ιδρύματά μας, λόγω έλλειψης προσωπικού και υποβάθμισης της υλικοτεχνικής μας υποδομής.

 

Σε αυτή την πραγματικότητα προστίθεται και η απόφαση για τη  περαιτέρω μείωση των αποδοχών των Πανεπιστημιακών δασκάλων , μελών ΕΕΔΙΠ και των Ερευνητών που αγγίζει το 30%, η οποία έρχεται να προστεθεί στην ήδη συσσωρευμένη μείωση που είναι της τάξεως του 25% και μάλιστα σε μισθούς που δεν έχουν αυξηθεί καθόλου από το 2004 σε αντίθεση με τους περισσότερους κλάδους του δημοσίου. Η μείωση αυτή οδηγεί σε πλήρη απαξίωση του έργου του διδακτικού και ερευνητικού δυναμικού των Ιδρυμάτων και θα οδηγήσει τη δυναμικότερη μερίδα αυτού στο εξωτερικό ή στον ιδιωτικό τομέα και θα μηδενίσει την δυνατότητα  προσέλκυσης των καλύτερων επιστημόνων, με πολλαπλάσιες απώλειες τόσο στην ποιότητα της εκπαίδευσης και επομένως του μελλοντικού ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, όσο και στην οικονομική ανάπτυξη μέσω της καινοτομίας.

 

Στον 21ο αιώνα όπου η Παιδεία και η Έρευνα αποτελούν ακρογωνιαίους λίθους για την κοινωνική ανάπτυξη και για τη δημιουργία ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων στην εθνική οικονομία, η οικονομική πολιτική που η Κυβέρνηση ακολουθεί, καταστρέφει όσα εμείς με κόπους και θυσίες έχουμε επιτύχει.

 

Καλούμε την τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα  τους αιρετούς εκπροσώπους του νησιού να στηρίξουν τον αγώνα μας για την αξιοπρεπή χρηματοδότηση των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και των Ερευνητικών Κέντρων της Κρήτης και την αποφυγή της μέσω της μισθολογικής υποβάθμισης απαξίωσης των λειτουργών τους

 

 

Το Δ.Σ. συλλόγου ΕΕΔΙΠ – ΠΚ

 

 

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleia
Ακούστε επιτέλους τους μαθητές…
Η επιτυχία και η επιβίωση μέσα στο σχολείο και ειδικά στο λύκειο, φαντάζουν σαν ένα παιχνίδι επιβίωσης, με το υπουργείο Παιδείας κάθε χρόνο να βάζει...
Ακούστε επιτέλους τους μαθητές…