Thumbnail
ΤΥΠΟΣ: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

 

ΤΥΠΟΣ: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
 
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας
Μια εικόνα πρωτοφανούς υποβάθμισης διαμορφώνει η συγκυβέρνηση στην Παιδεία, με τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, αλλά και με τους τρόπους που προσπαθεί να «μπαλώσει» τα κενά. Το αίτημα για προσλήψεις εκπαιδευτικών, η απαίτηση να πάρει το υπουργείο πίσω τις οδηγίες για συμπτύξεις τμημάτων κυριάρχησαν χτες το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Παιδείας όπου ήταν συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές.

 

Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που κήρυξε χτες η ΟΛΜΕ, η οποία εκτιμά ότι ξεπερνούν τις 2.000 οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Η ΕΛΜΕ και η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά, οι Σύλλογοι Γονέων του 4ου και του 6ου Γυμνασίων Νίκαιας και μαθητές από σχολεία της πόλης συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις ενάντια στις συμπτύξεις. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά υπήρχε πρόθεση από πλευράς υπηρεσιών του υπουργείου για σύμπτυξη 100 τμημάτων στον Πειραιά. Μετά τον επίμονο αγώνα γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών, ο αριθμός αυτός περιορίστηκε στα 7, ενώ χτες ανακοινώθηκε ότι αποσύρθηκε η πρόταση για συμπτύξεις σε λύκεια του Πειραιά και του Κορυδαλλού.

Στο υπουργείο Παιδείας βρέθηκαν χτες και μαθητές του 3ου Λυκείου Βύρωνα, μαζί με το Σύλλογο Γονέων τους, έχοντας ήδη πάρει μια «γεύση» της «ορθολογικής» κατανομής προσωπικού με τη σύμπτυξη ουσιαστικά της θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης, που «μοιράζονται» πια τις ώρες των μαθηματικών και της φυσικής σε τμήματα που από τα 16 έφτασαν τα 22 παιδιά. Οι μαθητές έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του σχολείου τους εδώ και δύο βδομάδες.

Παρέμβαση για τη λειτουργία των σχολείων

Παρέμβαση για να εξασφαλιστεί η λειτουργία των σχολείων όπως την έχουν ανάγκη οι μαθητές, έκαναν χτες στο υπουργείο Παιδείας φορείς της Πετρούπολης. Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Θ. Φιλίππου καθώς και οι διοικήσεις της Ενωσης Γονέων, του Συλλόγου Δασκάλων «Δ. Γληνός» και των Συλλόγων Γονέων των 3ου - 6ου Δημοτικών συναντήθηκαν με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Αθ. Κυριαζή, καλώντας την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να πάρει μέτρα για την ικανοποίηση των αναγκών των σχολείων, όπως αυτές διατυπώθηκαν και στο κοινό ψήφισμα των παραπάνω φορέων. Να δοθεί, δηλαδή, λύση στο στεγαστικό πρόβλημα, χρηματοδότηση για τις απαραίτητες παρεμβάσεις στα σχολεία και για να μπορούν να λειτουργούν στοιχειωδώς, όλα τα σχολεία πρωινά, σε τμήματα με όχι περισσότερα από 20 παιδιά.

Νέα πανελλαδική κινητοποίηση προγραμματίζεται για το επόμενο διάστημα από τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία καθώς, όπως επισημαίνει η Πανελλήνια Ενωση Γονέων των μαθητών αυτών των σχολείων, κάθε βδομάδα χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες, εξαιτίας των ελλείψεων εκπαιδευτικών.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pikantika-fagita.jpg
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά
Μαγειρέψτε σαν Έλληνες στην πατρίδα του Τσελεμεντέ - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχώρισε γαστρονομικά το βρετανικό περιοδικό National Geographic
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά