Thumbnail
Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία του συλλόγου "Αθηνά": Κάλεσμα ενότητας και κοινής δράσης

 

Μπροστά στη Γ.Σ του συλλόγου…

  Ο δρόμος προς την άβυσσο

πρέπει να εκτραπεί !

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, στις 29 Νοέμβρη διεξάγεται η Γ.Σ του συλλόγου μας. Ποτέ ξανά οι συνθήκες δεν ήταν παρόμοιες. Ένα στρώμα παγετώνων και βαρβαρότητας σκεπάζει τη ζωή, το σχολείο, το μέλλον μας. Αφήνοντας πίσω το 3ο Μνημόνιο, άρχισε η συζήτηση για το επόμενο, ενώ η συγκυβέρνηση-ατζέντης των δανειστών και των τοκογλύφων, εγκαθιδρύει ένα καθεστώς πολιτικής εκτροπής και άγριας λεηλασίας. Παντού, τίποτα δε μένει όρθιο από κατακτήσεις, δημοκρατία, δικαιώματα.

 
 Στην εκπαίδευση αίρεται το αμετάθετο, εισάγεται η αξιολόγηση, ετοιμάζονται απολύσεις, οι διώξεις πάνε κι έρχονται, σχολεία κλείνουν, όλα εγκαταλείπονται στη φτώχεια, εκπαιδευτικοί, την ίδια στιγμή που πένονται, μένουν ξεκρέμαστοι στις ορέξεις κάθε Κουμέντου…
 
Και την ώρα που ακούγεται ανατριχιαστικός, ο θόρυβος από τις μπότες του κράτους καταστολής, αλλά και των επιγόνων της Βέρμαχτ, η οσμή της ήττας και της ματαιότητας είναι σε όλους αισθητή. Οι αγώνες που δώσαμε δεν αναχαίτισαν τη λαίλαπα, οι συνδικα-ληστές γραφειοκράτες μας εγκλώβισαν σε εκτονωτικά σχέδια, άλλες ιδεοληψίες δεν άφησαν το κίνημα να οργανώσει αγώνες με νικηφόρα προοπτική και οι εαρινές εκλογικές αυταπάτες δεν  μπορούν να εμπνεύσουν τον κόσμο της εργασίας.
 
 Σε ένα τέτοιο μεταίχμιο διεξάγεται η Γ.Σ. Ο δρόμος προς την άβυσσο πρέπει να εκτραπεί!
 
 Απευθύνουμε κάλεσμα ενότητας και κοινής δράσης προς
 
όλους τους συναδέλφους, αλλά και όλες τις δυνάμεις του συλλόγου μας
 
 με ριζοσπαστικές και αγωνιστικές αναφορές
 
Η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία, όπως και σε προηγούμενες περιόδους-πόσο μάλλον σήμερα, δε θεωρεί ότι η Γ.Σ προσφέρεται ως απλός προθάλαμος των αρχαιρεσιών που θα ακολουθήσουν, ούτε οι αποφάσεις της Γ.Σ προσφέρονται ως ένα παραταξιακό ή κομματικό τρόπαιο χωρίς αντίκρυσμα. Κανένα νόημα δεν έχουν σήμερα στη ΓΣ οι άγονες παραταξιακές αντιπαραθέσεις, γύρω από κείμενα και απόλυτες αλήθειες που δεν αφορούν και δεν κινητοποιούν κανέναν και «ψηφίζονται» με συνοπτικό τρόπο σε εκφυλιστικές διαδικασίες.
 
Με αυτές τις σκέψεις μπροστά στη Γ.Σ, προτείναμε και πάλι στο Δ.Σ του συλλόγου μας να επεξεργαστεί, να επικαιροποιήσει και να εμπλουτίσει από την κουβέντα με τους συναδέλφους- και στα σχολεία και στη Συνέλευση- ένα πλαίσιο συζήτησης για τα εκπαιδευτικά, κοινωνικά και αγωνιστικά μας προτάγματα στηριγμένο στις  ενωτικές θέσεις του συλλόγου, για τις οποίες δώσαμε μάχη όλο το προηγούμενο διάστημα, ώστε να διαμορφωθούν, να στηριχθούν και να αποτελέσουν δρόμο για την ανάπτυξη της κοινής συλλογικής δράσης.
 
Δεν ευδοκίμησε η πρότασή μας, για άλλη μια φορά, αλλά δεν παραιτούμαστε της ιδέας! Δεν πρόκειται να καταθέσουμε  προς ψήφιση στη Γ.Σ κανένα παραταξικό κείμενο. Θα επιμείνουμε, απευθύνοντας  ξανά κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους και όλες τις δυνάμεις του συλλόγου με αγωνιστικές και ριζοσπαστικές αναφορές, για ενωτική διαμόρφωση μιας μάχιμης συζήτησης μπροστά και μέσα στη Γ.Σ,  που θα φωτίσει το δρόμο της συλλογικής δράσης στην κρίσιμη επόμενη περίοδο:
 
             Για την κοινωνική λεηλασία, το εισόδημα, την ασφάλιση, τη σύνταξη
 
Για το δημοκρατικό έλλειμμα, την καταστολή, το χτύπημα των αγώνων και των αγωνιστών
 
             Για τη φασιστική απειλή και το αντιφασιστικό μέτωπο μέσα κι έξω από τα σχολειά μας
 
             Για την αντιεκπαιδευτική καταιγίδα
 
             Την αξιολόγηση, τη μισθολογική ομηρία, τις απολύσεις
 
             Τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις των σχολείων και τις μετακινήσεις των συναδέλφων
 
            Τον αυταρχισμό και τις διώξεις
 
            Τα νηπιαγωγεία και τους νηπιαγωγούς
 
             Την ανάγκη οργάνωσης του παλαϊκού-πανεργατικού ξεσηκωμού με λουκέτο παντού, για την ανατροπή της βαρβαρότητας και τη νίκη της εργαζόμενης πλειοψηφίας
 
 
Όλοι ΜΑΖΙ ΓΙΑ ένα μάχιμο Σύλλογο
 
αλληλεγγύης, ενότητας κι αγώνα!
 
 
Συναδέλφοι, συναδέλφισσες,
 
αν και σήμερα στο Δ.Σ του συλλόγου καταγράφεται ένας πρωτόγνωρος συσχετισμός με δυναμική 7/9 των εδρών       (3 Αν.Παρέμβαση,  3  Ανεξ. Ριζοσπ. Πρωτοβουλία, 1 ΠΑΜΕ), πολλές φορές ο Σύλλογος αδυνατεί να βρει το βηματισμό που απαιτούν οι καιροί και οι συνάδελφοι, γιατί καθηλώνεται από κομματικές περιχαρακώσεις, ηγεμονισμούς και παραταξιακές  στρατηγικές που παροπλίζουν τη συλλογική δράση και τορπιλίζουν την ενότητα.
 
Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την αναγκαιότητα των καιρών και την απαίτηση όλων των συναδέλφων για μια ενωτική, ανεξάρτητη και αγωνιστική παρουσία του συλλόγου. Με τη στήριξη των συναδέλφων και με πυξίδα το ριζοσπαστισμό και την αδιαπραγμάτευτη ανεξαρτησία μας διεκδικούμε στις 29 Νοέμβρη τον πρώτο και καθοριστικό ρόλο στο Σύλλογό μας, για να άρουμε τέτοιες περιχαρακώσεις, να γεφυρώσουμε τις αντιπαλότητες, να ενωθούμε στην δράση, να ανατάξουμε τη συλλογική αλληλεγγύη και την αγωνιστική προοπτική. 
 
Θα επιμείνουμε: Την εποχή της πιο σκληρής επίθεσης που δέχονται οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι  θέλουμε να βρεθούμε μαζί με όλους τους συναδέλφους και όλες τις δυνάμεις που έχουν αγωνιστικές αναφορές στον αγώνα για ένα σωματείο που ενώνει και υπερασπίζει δικαιώματα, αλλά και στη μάχη για την Ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γραμμένος Φλώρος
Βασίλης Γραμμένος για το επεισόδιο με τον Φλώρο: «Προσπάθησε να με πνίξει»
«Δεν πρόλαβα να αντιδράσω ούτε να μιλήσω» - Η μαρτυρία του Βασίλη Γραμμένου για το επεισόδιο με τον Φλώρο στη Βουλή
Βασίλης Γραμμένος για το επεισόδιο με τον Φλώρο: «Προσπάθησε να με πνίξει»