Thumbnail

 

Αγαπητοί αναγνώστες και συνάδελφοι,
 
Τις προσεχείς εβδομάδες επίκειται μαζική επιμόρφωση διευθυντών σχολείων για το πώς θα εφαρμόσουν το προεδρικό διάταγμα της αξιολόγησης των συναδέλφων τους.
Όλοι στο χώρο μας, γνωρίζουν ότι έχει προηγηθεί-χρόνια τώρα-η εκμαύλιση τους πολλαπλώς.Οι διοικητικοί προϊστάμενοι τους, τους αποκαλούν "στελέχη" που θα διαχειριστούν τους "πόρους"(όλους εμάς), τους απομόνωσαν στα γραφεία τους, μακριά από το διδακτικό τους έργο, τους ενεφύσησαν τακτικές  management,τους άμειψαν με κάποια ευρώ παραπάνω(που δε θέλω να αποδειχτούν "αργύρια").
Βέβαια , υπόκεινται πολλές πιέσεις, όμως είναι αποκλειστικά δική τους επιλογή .Οι φιλοδοξίες τους τους σπρώχνουν να καταθέτουν βιογραφικά, να περνούν από συνεντεύξεις και λοιπά.Ας μην μεμψιμοιρούν κάποιοι τώρα.Δέχομαι ότι συντρίβονται στις συμπληγάδες κράτους και συναδέλφων, ότι είναι υπόλογοι σε κάθε λογής απαίτηση γονέων, ότι χαλαρώνουν στη διελκυστίνδα τους με τους συνδικαλιστές(με τους οποίους , παραδόξως, πάντα τα βρίσκουν) όμως έφτασε η ώρα να αποφασίσουν με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν.
Απεύχομαι πραγματικά και ελπίζω ότι δε θα ζήσουμε αυτά που θα περιγράψω παρακάτω, που μοιάζουν οργουελικά και σενάρια νοσηρής επιστημονικής φαντασίας, γιατί πιστεύω σε αυτούς και στο θεσμικό τους ρόλο.
Δε θέλω να πιστέψω ότι θα βιώσουμε σχολεία με καθηγητές στη δυσμένεια του διευθυντή που θα αξιολογούνται αρνητικά, θα φορτώνονται εξωδιδακτικές εργασίες, θα εφημερεύουν καθημερινά, θα διδάσκουν σε υγρά, ανήλιαγα υπόγεια, θα παίρνουν άδειες στη χάση και στη φέξη και άλλα τέτοια.
Αντίθετα, ο ευρισκόμενος σε ευμένεια, θα εξασφαλίζει την άνετη και ευρύχωρη αίθουσα , την εξοπλισμένη με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα, θα έχει θετική αξιολόγηση, θα αποφεύγει τον κάματο των εξωδιδακτικής εργασιών και εφημεριών, απρόσκοπτα θα καρπούται γραπτών και αγράφων αδειών και τα παρόμοια.
Αλίμονο αν ο διευθυντής γίνει ο δραγάτης του προσωπικού, αν ο χθεσινός "πρώτος μεταξύ ίσων" μεταβληθεί σε δικτατορίσκο εμβέλειας σχολικής μονάδας.
Από το Σεπτέμβρη 2013 θα δούμε τη στάση τους.Θα μου είναι ιδιαίτερα απεχθές να έχει τους κλακαδόρους και κόλακες του από τη μια μεριά και από την άλλη τους δυσφορούντας, τους αδικημένους ή και ακόμη χειρότερα τους προγραμμένους που θα διεξάγουν την ύστατη μάχη χαρακωμάτων για 3-4 χρόνια που θα τους έχουν απομείνει, πριν την απόλυση(μιας και το Π.Δ. ορίζει σαφώς ότι στη δεύτερη αρνητική αξιολόγηση, που θα γίνεται δύο χρόνια μετά την πρώτη, ο εκπαιδευτικός μπορεί και να απολύεται).
 
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
 
 
Χρηστάκης Ιωάννης
Καθηγητής 1ου Γυμνασίου Σπάρτης
Μέλος Σύριζα ΕΚΜ Σπάρτης
Τηλ. Επικοινωνίας:6976323571
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto_education_2.jpg
Γονείς μαθητών Περιφέρειας Αττικής για αξιολόγηση: «Είμαστε στο πλάι των εκπαιδευτικών»
«Οι εκπαιδευτικοί δίνουν σήμερα έναν αγώνα όχι για τα δικά τους ιδιαίτερα συμφέροντα όπως τους συκοφαντεί το υπουργείο αλλά για να μπορεί το σχολείο...
Γονείς μαθητών Περιφέρειας Αττικής για αξιολόγηση: «Είμαστε στο πλάι των εκπαιδευτικών»
ΕΜΠ - Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Νομικό Συμβούλιο του Κράτους: «Όχι» στην εξεταστική εντός εαρινού εξαμήνου
Η γνωμοδότηση ΝΣΚ για την εξεταστική της σχολής Μεταλλειολόγων-Μηχανουργών Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου
Νομικό Συμβούλιο του Κράτους: «Όχι» στην εξεταστική εντός εαρινού εξαμήνου
podilato
Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο 17χρονος ποδηλάτης- Αυτοκίνητο τον παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο τον ανήλικο
Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο 17χρονος ποδηλάτης- Αυτοκίνητο τον παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά