Thumbnail

 

             Μαρούσι 13/09/2012                                                                    

              

        Προς : ΥΠΔΒΜΘ, ΚΥΣΔΕ, ΠΥΣΔΕ Β Αθήνας, Προϊστάμενο Δνσης Βθμιας Εκπ/σης Β Αθήνας, Προιστάμενο Δνσης Αθμιας Εκπ/σης Β Αθήνας, ΠΥΣΠΕ Β Αθήνας.

Σχολεία και Εκπαιδευτικοί Β ΕΛΜΕ

Β΄ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                       

ΚΗΦΙΣΙΑΣ 213

15124 ΜΑΡΟΥΣΙ

Τηλ-Φαξ 210 8066620

   E mail: [email protected]                                                                                           

 

             Μαρούσι 13/09/2012                                                                    

              

        Προς : ΥΠΔΒΜΘ, ΚΥΣΔΕ, ΠΥΣΔΕ Β Αθήνας, Προϊστάμενο Δνσης Βθμιας Εκπ/σης Β Αθήνας, Προιστάμενο Δνσης Αθμιας Εκπ/σης Β Αθήνας, ΠΥΣΠΕ Β Αθήνας.

Σχολεία και Εκπαιδευτικοί Β ΕΛΜΕ

 

Ανάκληση διάθεσης  εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας

Με απόφασή (ΑΠ 99135/Δ2/31-8-12) του  το Υπουργείο Παιδείας απέσπασε και διέθεσε στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας  (ΠΕ 19-20. ΠΕ07, ΠΕ06, κλπ) παρακάμπτοντας το  ΠΥΣΔΕ Β΄ Αθήνας.  Απέσπασε και διέθεσε στο ΠΥΣΠΕ για τη συμπλήρωση λειτουργικών κενών, εκπαιδευτικούς από διάφορες περιοχές με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς εργασιακό αντικείμενο  εκπαιδευτικοί που έχουν οργανική θέση, αλλά είναι υπεράριθμοι, στο  ΠΥΣΔΕ Β Αθήνας.

Η απόφαση του Υπουργείου:

 Είναι παράλογη καθώς μετακινεί εκπαιδευτικούς από διάφορες περιοχές της χώρας για να καλύψει κενά που μπορούν να καλυφθούν από εκπαιδευτικούς  που πλεονάζουν στο ΠΥΣΔΕ Β Αθήνας.

  Είναι παράνομη  γιατί  παραβιάζει κατάφορα τα με σαφήνεια οριζόμενα από τις υπουργικές αποφάσεις 90203/Δ2-3/8/2012, 99135/Δ2-31-8-2012  και το υπ΄αρ. 104637/Δ2-11/9/2012 έγγραφο του Υπουργείου, σχετικά με τη διάθεση εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Συγκεκριμένα τα ανωτέρω ορίζουν ότι τα ΠΥΣΔΕ οφείλουν να διαθέσουν πρώτα τους οργανικά ανήκοντες που βρίσκονται στη διάθεση των ΠΥΣΔΕ, λόγω μη ύπαρξης λειτουργικού κενού στη Δευτεροβάθμια, προκειμένου να τοποθετηθούν στην Πρωτοβάθμια πριν τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς από άλλα ΠΥΣΔΕ.

Επιπλέον η τοποθέτηση εκπαιδευτικών απ ευθείας από τον Υπουργό, που ανέλαβε καθήκοντα Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου (γιατί άραγε;), στερεί σε εργαζόμενους  με οργανική θέση στο ΠΥΣΔΕ Β Αθήνας να ασκήσουν το δικαίωμα προτίμησης για θέσεις εργασίας στον τόπο που υπηρετούν. Η αυθαίρετη και παράνομη ενέργεια  του υπουργείου έχει σα συνέπεια τη δημιουργία προβλημάτων στους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους με πιθανό αποτέλεσμα την  μετακίνησή τους εκτός της περιοχής (ΠΥΣΔΕ) εργασίας τους.

Η «βιασύνη» του υπουργείου για τη μετακίνηση των εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια με παράκαμψη του ΠΥΣΔΕ δημιουργεί εύλογες υπόνοιες για «φιλική» εξυπηρέτηση  γνωστών και αρεστών έναντι των αγνώστων υπεράριθμων που υπηρετούν στο ΠΥΣΔΕ Β Αθήνας.

Απαιτούμε την ανάκληση των αποφάσεων του υπουργείου Παιδείας με τις οποίες αποσπώνται  και διατίθενται εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην  Πρωτοβάθμια χωρίς την τήρηση της νόμιμης διαδικασίας ώστε να αρθεί η αδικία εις βάρος των εκπαιδευτικών της Β Αθήνας που είχαν δικαίωμα στην κάλυψη των συγκεκριμένων θέσεων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιδιωτικα πανεπιστημια
Πανεπιστημιακοί: «Πολιτική εξαπάτηση» τα περί μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων -Ενδιαφέρονται ολιγοπώλια
«Είναι πολλά τα λεφτά»: Θα ελέγχονται κάθε χρόνο τα έσοδα των ιδιωτικών πανεπιστημίων, που απαγορεύεται να διανεμηθούν, αλλά όχι η μεταφορά και...
Πανεπιστημιακοί: «Πολιτική εξαπάτηση» τα περί μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων -Ενδιαφέρονται ολιγοπώλια