Thumbnail
Στα πλαίσια των συνεχόμενων ενεργειών από τον Ιούνιο του 2012, που η ΠΟΣΓΚΑμεΑ έχει κάνει -καταρχήν για την πρόληψη, αλλά από το Σεπτέμβρη του 2012 και για την αντιμετώπιση του μείζονος σημασίας προβλήματος της μετακίνησης Μαθητών ΑμεΑ

 

 

Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
 
ΜΕΛΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ - Ε.Σ.Α.μεΑ.
 

 

Ε06.08/3η/27-01-12
Αρ. Πρωτ. 952
Αθήνα, 24-10-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Αδιέξοδο στις μετακινήσεις Μαθητών με Αναπηρία της Περιφέρειας Αττικής»

Στα πλαίσια των συνεχόμενων ενεργειών από τον Ιούνιο του 2012, που η ΠΟΣΓΚΑμεΑ έχει κάνει -καταρχήν για την πρόληψη, αλλά από το Σεπτέμβρη του 2012 και για την αντιμετώπιση του μείζονος σημασίας προβλήματος της μετακίνησης Μαθητών ΑμεΑ, που μετέχουν στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΓΚΑμεΑ κ. Ι. Λυμβαίος ζήτησε να παραστεί και να παρέμβει στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που έγινε χθες και στο οποίο συζητήθηκε εκτός Ημερήσιας Διάταξης και ως κατεπείγον το πρόβλημα των μετακινήσεων των μαθητών της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Πρόεδρος στην παρέμβασή του, εξέφρασε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την αγανάκτηση και την απόγνωση χιλιάδων Μαθητών με Αναπηρία, των γονέων τους και των οικογενειών τους που κατοικούν στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ τόνισε ιδιαίτερα ότι –πέραν του προβλήματος αυτού καθαυτού για την Ειδική Εκπαίδευση (μόνο 8 στους 10 Μαθητές με Αναπηρία μετέχουν αυτή τη στιγμή στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση στην Περιφέρεια Αττικής), του προβλήματος βιοπορισμού που ήδη αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες των Μαθητών αυτών, οι οποίες προσπαθούν να καλύψουν το επιπλέον κόστος για την οικογένεια, που είναι η μεταφορά των παιδιών τους από και προς το σχολείο (χάνοντας ακόμα και μεροκάματο από τη δουλειά τους), το πρόβλημα έχει να κάνει και με τη μη τήρηση των όσων ορίζει το Σύνταγμα της Ελλάδας και οι Διεθνείς Συνθήκες και τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία για ισότιμη συμμετοχή και απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των πολιτών στο αγαθό της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης (άρθρο 21 παρ. 6 του Συντάγματος, Ν.3699/2008).

Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΓΚΑμεΑ ζήτησε από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ι. Σγουρό και τα Μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλία, ώστε και με τη συνδρομή των τριών συναρμόδιων Υπουργείων (Οικονομικών, Εσωτερικών και Παιδείας), αλλά και του Πρωθυπουργού της χώρας, να δοθεί άμεσα –εντός των επόμενων εικοσιτετραώρων- λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στις μετακινήσεις των Μαθητών με Αναπηρία στην Περιφέρεια Αττικής.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέδωσε σχετικό ψήφισμα προς την κατεύθυνση αυτή.

Τα επόμενα εικοσιτετράωρα είναι κρίσιμα για την επίλυση του θέματος!!!

Για το λόγο αυτό, η ΠΟΣΓΚΑμεΑ ζητά από τους φορείς-μέλη της, από όλα τα Δημόσια Σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Ειδικής Εκπαίδευσης, τους Συλλόγους Γονέων και το προσωπικό των Σχολείων Ειδικής Αγωγής, από τα Μ.Μ.Ε. και την κοινή γνώμη, να σταθούν στο πλευρό της σε αυτή τη δύσκολη μάχη!

Οι γονείς των Μαθητών με Αναπηρία, ενωμένοι δηλώνουμε αποφασισμένοι με κάθε τρόπο ότι θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους και οριστικής δικαίωσης, το αυτονόητο για τα παιδιά μας:

Την ανεμπόδιστη συμμετοχή τους στη Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση!!!                                                    

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Πρόεδρο κ. Ι. Λυμβαίο στο 210-5236501 ή στο 6936-577899 και με το Γ. Γραμματέα κ. Χ. Νάστα στο 6936-577898.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleio
Γονείς: «Αγανάκτηση και οργή για τα σχολεία χωρίς πιστοποιημένο ηλεκτρολογικό έλεγχο»
«Η παραπάνω αποκάλυψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο τις δραματικές εκκλήσεις των οργανώσεων Γονέων, των συλλόγων εκπαιδευτικών, των μαθητών, σε όλη την...
Γονείς: «Αγανάκτηση και οργή για τα σχολεία χωρίς πιστοποιημένο ηλεκτρολογικό έλεγχο»