Thumbnail
Θα πρέπει να επικεντρωθούμε σε λιγότερα, πολύ λιγότερα αιτήματα είτε κλαδικά, αν θέλουμε η απεργία να έχει τέτοιο χαρακτήρα, είτε γενικά πολιτικά.

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Συμμετέχουμε-στηρίζουμε το Δίκτυο

[email protected], http://agonparemvasikor.blogspot.gr, 6936374902

Κόρινθος, 22/02/2013

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια επανάληψη του έργου «αποσπασματικές, εκτονωτικές 24ωρες και 48ωρες απεργίες μέχρι να κλείσει η χρονιά», που βλέπουμε τα τελευταία πέντε χρόνια περίπου από την ΟΛΜΕ! Ήδη, με τη προχτεσινή (20/2) 24ωρη συμπληρώσαμε για φέτος 6(;) 24ωρες και 48ωρες απεργίες και έπεται η προτεινόμενη 48ωρη του Μαρτίου.

Ειλικρινά αδυνατούμε να καταλάβουμε ποιος είναι ο στόχος, τι επιδιώκουμε με τέτοιες απεργίες! Έχουν αποδειχτεί πολλαπλώς και εξακολουθητικά δύο, κυρίως πράγματα:

Α. Κάθε κλάδος μόνος του «τσακίζεται» με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Β. Οι 24ωρες όχι μόνο δε δημιουργούν κανένα πρόβλημα πλέον, αλλά φθίνουν, χρόνο με το χρόνο, και σε όγκο-συμμετοχή και σε παλμό!

Αν περιμένουμε ότι απʼ αυτές «θα ανάψει η σπίθα της καθαρτήριας φλόγας», είμαστε εκτός πραγματικότητας! Αν πάλι πιστεύουμε ότι έτσι συντηρούμε μια κινητικότητα στο κίνημα που, χρόνο με το χρόνο, θα δυναμώσει, κάνουμε μεγάλο λάθος.  Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: Χρόνο με το χρόνο αποδυναμώνεται. Είμαστε μπροστά στο πιθάρι των Δαναΐδων!

 Ας πάμε, όμως, στη εισήγηση της ΟΛΜΕ και ειδικότερα στο πλαίσιο των αιτημάτων και το πρόγραμμα δράσης. Τα αιτήματα είναι πολλά, πάρα πολλά για τη δεδομένη στιγμή και το πλαίσιο δράσης που, υποτίθεται θα τα υλοποιήσει. Ευλόγως κάθε  συνάδελφος, καλόπιστα ή και κακόπιστα, θα αναρωτηθεί: «Καλά, πιστεύετε ότι με μια 48ωρη απεργία το Μάρτη, θα πετύχετε όλα αυτά;» Και μόνο η ερώτηση βάζει σε αμφισβήτηση εξ αρχής την απεργία, υπονομεύει και αδυνατίζει την πίστη που χρειάζεται ο μέλλων απεργός, σπέρνει την αμφιβολία και την απαισιοδοξία.

Θα πρέπει να επικεντρωθούμε σε λιγότερα, πολύ λιγότερα αιτήματα είτε κλαδικά, αν θέλουμε η απεργία να έχει τέτοιο χαρακτήρα, είτε γενικά πολιτικά. Ζητήματα αιχμής όπως:

·        στοπ στις συγχωνεύσεις

·        μαζικοί διορισμοί,

·        ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη,

·        όχι στην αξιολόγηση ή «αξιολόγηση μόνο για όσους-όσες επιθυμούν διευθυντικές θέσεις» φτάνουν.

·        Απʼ την άλλη, αν θέλουμε να την ανοίξουμε και σε άλλους κλάδους, να μπούνε γενικά πολιτικά αιτήματα όπως το χρέος, το ΔΝΤ και η ΤΡΟΙΚΑ, τα Μνημόνια και τα Μεσοπρόθεσμα, η ανατροπή αυτής της πολιτικής και κάθε παρόμοιας.

Το πρόγραμμα δράσης, με τη σειρά του είναι μια 48ωρη απεργία για να κλείσει με άλλοθι αγωνιστικότητας η συνδικαλιστική χρονιά ενόψει, μάλιστα, Συνεδρίου, που αναμένεται να αλλάξει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, λιγότερο ή περισσότερο ριζικά τους συσχετισμούς στην Ομοσπονδία! Αυτό προκύπτει από το χρόνο πραγματοποίησής της: λίγο πριν τις διακοπές του Πάσχα, που φέτος έρχεται αργά (5 Μαΐου), ενώ μόλις επιστρέφουμε, αρχίζουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις. Επομένως δεν υπάρχει χρόνος για κλιμάκωση, εκτός κι αν πάμε για απεργία στις εξετάσεις! Αν όμως έχουμε στο νου μας αυτό, πρέπει να το πούμε καθαρά και σʼ όλους τους τόνους!

Τι προτείνουμε εμείς:

 Διαφωνούμε, με βάση τη λογική που αναπτύξαμε παραπάνω, τόσο με το πλαίσιο των αιτημάτων (όχι με το πολιτικό πλαίσιο), όσο και με την 48ωρη ως κύριο μέσο πάλης. Συμφωνούμε και θα πρέπει να εμπλουτίσουμε όλες τις δράσεις για την «εβδομάδα (καλύτερα «δεκαήμερο») της εκπαίδευσης.

Προτείνουμε, με πυρήνα ένα καθαρά πολιτικό πλαίσιο που θα έχει ως κέντρο την πρόταση «Να ανατραπεί αυτή η πολιτική και κάθε άλλη παρόμοια πολιτική», να απευθυνθούμε σε όλες τις Ομοσπονδίες, που αγωνίστηκαν μέχρι τώρα κλαδικά και απέτυχαν (ΔΟΕ, ΠΝΟ, ΠΟΕ ΟΤΑ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Συγκοινωνίες, Πανεπιστημιακοί, Γιατροί, Νοσηλευτές κ.α.) απεργία διαρκείας από τις 15 Μαΐου. Αν έστω δύο απαντήσουν θετικά, ξεκινάμε.

Διαφορετικά, με ένα κλαδικό πλαίσιο που θα αφορά την αξιολόγηση, το ωράριο, τους διορισμούς, την αύξηση κονδυλίων για την παιδεία, απευθυνόμαστε σε εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες πάλι με πρόταση απεργία διαρκείας από 15 Μαΐου!

Υποτάσσουμε το Εκπαιδευτικό Δεκαήμερο σʼ αυτόν τον σχεδιασμό και κάνουμε άλλη μια Γενική Συνέλευση για την τελική απόφαση στις αρχές Απριλίου.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΤΟΝΩΣΕΙΣ!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pikantika-fagita.jpg
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά
Μαγειρέψτε σαν Έλληνες στην πατρίδα του Τσελεμεντέ - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχώρισε γαστρονομικά το βρετανικό περιοδικό National Geographic
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά