Thumbnail
Αγωνιστική Παρέμβαση Ηρακλείου: Καμιά καταστρατήγηση των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

ü ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Γ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ!

 

ü ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ!

 

ΟΤΑΝ ΟΞΥΝΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΤΗΣ «ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ» ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ)-ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ Γ.Σ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ.

 

ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (26/11, 18:00 στα γραφεία της ΕΛΜΕ) ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ, ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ (19 Δεκεμβρίου).

 

Συνάδελφοι, μέσα σε συνθήκες επίτασης της αντιλαϊκής πολιτικής, εν όψει γενικευμένων απολύσεων και της επιβολής του καθεστώτος της «Αξιολόγησης»- ποινικοποίησης-ελαστικοποίησης, οι συνδικαλιστικοί εταίροι της γραφειοκρατικής απονεύρωσης του σωματείου (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) αποφάσισαν να ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΟ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Γ.Σ. ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΊΟ.

Σαν έτοιμη από καιρό, καλά προετοιμασμένη για το ρόλο της συνδικαλιστικής νέκρας -που απαιτεί η επερχόμενη «αριστερή» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ- η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, πέταξε με ευκολία την «τήβεννο της αριστεροσύνης» της και ξαναβρήκε, με μεγάλη ευκολία την ΚΟΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΣΚΕΨΗ, που τηρεί για τόσα χρόνια με τις συνδικαλιστικές δυνάμεις της υποταγής (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ), ψηφίζοντας από κοινού με αυτές την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΟ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Γ.Σ. και την πραγματοποίηση των εκλογών.

Για πρώτη φορά, από το 1982, δηλαδή τριάντα χρόνια μετά, η «αριστερή» προεδρία της ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ αποφασίζει να θέσει σε αμφισβήτηση θεμελιώδη, κεκτημένα συνδικαλιστικά δικαιώματα, καταργώντας, ουσιαστικά και τις επιταγές του ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΛΜΕ, που ορίζει με σαφήνεια ότι οι ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝΤΑΙ, ΜΕ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΟ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Γ.Σ. (!) και ΟΧΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΛΕΥΣΗ 24ΩΡΟΥ. Το δημοκρατικό πνεύμα του άρθρου του καταστατικού είναι προφανές: δεν επιτρέπει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΟ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Γ.Σ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, έτσι ώστε η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ Γ.Σ. ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

Παρά ταύτα, η κατά τα άλλα «αριστερή» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, που προβάλλει συχνά-πυκνά την πρότασή της για «ενιαίο» ψηφοδέλτιο των…αριστερών δυνάμεων, ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΠΩΣ ΕΝΝΟΕΙ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ. ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. Γι’ αυτό το λόγο, εύκολα συμπαρατάσσεται με την ΠΑΣΚ για την πραγματοποίηση της εκλογοαπολογιστικής Γ.Σ. το ΑΠΟΓΕΥΜΑ (!) της 18ης και εκλογική διαδικασία το ΑΠΟΓΕΥΜΑ (!) της 19ης Δεκεμβρίου. Συμπαρατάσσεται δηλαδή η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ με τον πυλώνα του κυβερνητικού συνδικαλισμού -που για τριάντα χρόνια, βάζει ανερυθρίαστα πλάτη στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική των εναλασσόμενων κομμάτων της πλουτοκρατίας (ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.-ΔΗΜΑΡ), κλείνοντας την πόρτα σε κάθε συνδικαλιστική διεκδίκηση και απομαζικοποιώντας τα όργανα- ενώ την ίδια στιγμή ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ, ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ Γ.Σ. ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ Γ.Σ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Μάλιστα στην τοποθέτησή μας τονίσαμε ότι συνιστά προκλητική ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ το επιχείρημα για «απώλεια» των ωρών διδασκαλίας (!), όταν για τρεις μήνες ακόμα και οι κατευθύνσεις μένουν ακάλυπτες, λόγω της ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ, για την οποία οι τρεις συνδικαλιστικοί εταίροι όχι μόνο δε σήκωσαν τους τόνους της διεκδίκησης, αλλά αν δεν αποσιώπησαν εντελώς (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ), περιορίστηκαν απλώς σε κάποιες τυπικές καταγγελίες, χωρίς τη στοιχειώδη συσπείρωση ακόμα και του συνδικαλιστικού τους χώρου (ΕΚΠΑΙΔ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ).

Πρέπει επίσης να τονίσουμε ότι αυτή η αντιδημοκρατική απόφαση ...αφήνει στο περιθώριο όλους τους συναδέλφους που ζουν στα πιο απομακρυσμένα σημεία της επαρχίας και ο οποίοι θα δυσκολευτούν να παρακολουθήσουν τις εκλογο-απολογιστικές διαδικασίες, δεδομένου μάλιστα ότι καλούνται να έρθουν δυο φορές (!) στην πόλη, αν θέλουν να μην ψηφίσουν ...στα τυφλά. Όλες αυτές όμως οι δυσκολίες αφήνουν αδιάφορους τους πολύχρωμους εκπροσώπους της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας.

Επιπλέον, η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ αντέτεινε ότι η υποκρισία του επιχειρήματος για «απώλεια διδακτικών ωρών» αποδεικνύεται και από την ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ-ΑΠΥΣΔΕ-ΚΥΣΔΕ, τις οποίες μάλιστα διενεργεί η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ και οι οποίες την περίοδο της σχετικής ανάπτυξης του συνδικαλιστικού κινήματος διενεργούνταν Σάββατο. Τις κατέστησε όμως η διοίκηση βασική δήθεν συνδικαλιστική λειτουργία, καθιερώνοντας αυτοβούλως, την αργία, γιατί έχει στόχο να απονευρώσει τα σωματεία και να ...στρέψει τη συνδικαλιστική δράση στη ΣΥΝ-ΔΙΟΙΚΗΣΗ και στη ΣΥΝ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ της αντιλαϊκής εκπαιδευτικής πολιτικής.

Αυτόν το στόχο απροκάλυπτα και έμπρακτα αποδεικνύονται ότι αναγνωρίζουν και προασπίζονται οι παλιοί στυλοβάτες του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) και οι ετοιμαζόμενοι συνδικαλιστικοί υποστηρικτές της «αριστερής» κυβέρνησης (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ).

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΙΡΕΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΤΗΝ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΝΕΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ, ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ.

ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ.

 

ü ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.

ü ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ.

ü ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΝΑΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ-ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ Γ.Σ. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

 

ΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΜΑΖΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μουσικά σχολεία
Μουσικά σχολεία: Ξεκινάει αύριο η Β' φάση Επιμόρφωσης εκπαιδευτικών μουσικών ειδικοτήτων
Θα υλοποιηθεί δια ζώσης στο Μουσικό Σχολείο Αθήνας (Δράκοντος 37, Ακαδημία Πλάτωνος)
Μουσικά σχολεία: Ξεκινάει αύριο η Β' φάση Επιμόρφωσης εκπαιδευτικών μουσικών ειδικοτήτων
ypaith
Οργή και αγανάκτηση για τη σύλληψη εκπαιδευτικών μετά από μήνυση γονέα: «Λόγια του αέρα» από ΥΠΑΙΘΑ για προστασία των εκπαιδευτικών
«Μας εξοργίζουν όλα αυτά μετά και τις 12 φαστ τρακ αγωγές στην ΔΟΕ για την αξιολόγηση που εκδικάζονταν την επόμενη κιόλας μέρα»
Οργή και αγανάκτηση για τη σύλληψη εκπαιδευτικών μετά από μήνυση γονέα: «Λόγια του αέρα» από ΥΠΑΙΘΑ για προστασία των εκπαιδευτικών
benzini.jpg
Τρόμος για υπάλληλο βενζινάδικου στα Άνω Λιόσια: Τον απείλησε με όπλο για να γεμίσει το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου
Ένα πολυτελές αυτοκίνητο σταμάτησε στο βενζινάδικο, ενώ εκείνο έκλεινε και ο οδηγός ζήτησε να γεμίσει το ρεζερβουάρ του οχήματος, ωστόσο ο υπάλληλος...
Τρόμος για υπάλληλο βενζινάδικου στα Άνω Λιόσια: Τον απείλησε με όπλο για να γεμίσει το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου