Thumbnail
Ήξεις αφήξεις ο Κ. Αρβανιτόπουλος για το ξεπούλημα των ΑΕΙ
 
Ήξεις αφήξεις ο Κ. Αρβανιτόπουλος για το ξεπούλημα των ΑΕΙ
-->

    Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσε η αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εκποιήσει την περιουσία των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της χώρας επιχείρησε χθες ο υπουργός Παιδείας, Κ.Αρβανιτόπουλος. Όπως δήλωσε από το βήμα της Βουλής, για να καθησυχάσει την πανεπιστημιακή κοινότητα που έχει σημάνει συναγερμό, «ο ίδιος δεν θα εγκρίνει τέτοιο πράγμα».

    Ο Κ. Αρβανιτόπουλος παραδέχτηκε ότι Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που συζητείται στη Βουλή, προβλέπει την υπαγωγή όλης της ακίνητης περιουσίας των ιδρυμάτων στο διαβόητο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ)! Ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι «έγινε παρέμβαση στον υπουργό ούτως ώστε να απαλειφθεί η επίμαχη και κακοδιατυπωμένη διάταξη». Όμως δεν μας είπε για το αποτέλεσμα αυτής της παρέμβασης, που, από τα λεγόμενά του, μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι δεν είχε ιδιαίτερη τύχη. Όπως είπε ο Κ. Αρβανιτόπουλος, «πρέπει να υπάρξει ένα περιουσιολόγιο και ένα μητρώο και, από εκεί και πέρα, ακόμα και ο κακόπιστος πρέπει να γνωρίζει πως, ό,τι και αν περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να αξιοποιηθεί, θα πρέπει να υπάρξει διυπουργική απόφαση και η σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου υπουργού». Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει ούτε διϋπουργική που θα εγκρίνει τέτοιο πράγμα ούτε υπάρχει υπουργός Παιδείας και πάντως όχι εγώ».

    Οι δηλώσεις αυτές απέχουν πολύ από την απαίτηση που διατυπώνει η πανεπιστημιακή κοινότητα και είναι να εγκαταλειφθούν τα σχέδια για δήμευση της περιουσίας των πανεπιστημίων. Η Σύνοδος των Πρυτάνεων συνέρχεται σήμερα εκτάκτως προκειμένου να συζητήσει την έκτακτη κατάσταση που διαμορφώνεται στα ιδρύματα μετά και τις νέες εξελίξεις.

     

    Η ΑΥΓΗ, 20/10/2012

     

    Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

    Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

    Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

    Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

    2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

    Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

    ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

    Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

    σχετικά άρθρα