Thumbnail
Για τις στρατιωτικού τύπου επιθέσεις και τις ένστολες παρελάσεις της Χ.Α. από το Μεσολόγγι και τη Ραφήνα μέχρι τον Μελιγαλά, ο Μιχαλολιάκος δεν θυμάται, δεν γνωρίζει και καταδικάζει.

Μετά την πολύωρη απολογία του, οι ανακριτές και ο εισαγγελέας έκριναν ότι ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος πρέπει να κρατηθεί προσωρινά, «διότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξεως (συνεχής και αδιάλειπτος έλεγχος της οργάνωσης και δυνατότητα κατεύθυνσης των εναπομεινάντων μελών αυτής) κρίνεται πιθανόν, εάν αφεθεί ελεύθερος, να τελέσει νέα εγκλήματα».

.Ο Μιχαλολιάκος θεωρεί τη δίωξή του «άδικη και πολιτική», ενώ αρνείται κάθε σχέση με τον εθνικοσοσιαλισμό. Ερωτώμενος για το καταστατικό της Χρυσής Αυγής, το οποίο αποκάλυψε η «Εφ.Συν.», ο Αρχηγός της οργάνωσης απαντά: «Ουδεμία σχέση έχει το έγγραφο αυτό με το πραγματικό καταστατικό της Χρυσής Αυγής που έχει κατατεθεί στον Αρειο Πάγο. Το αυτό ισχύει και για το ενημερωτικό φυλλάδιο “Πρωτεσίλαος”. Τα δυο ψευδεπίγραφα κείμενα απηχούν ακραιφνείς εθνικοσοσιαλιστικες θέσεις, οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής η οποία υπερασπίζεται τις αρχές και θέσεις του ελληνικού εθνικισμού. Δεν ενθυμούμαι να έχω δει παρόμοιο κείμενο στο παρελθόν, ούτε θυμάμαι να έχει τεθεί υπόψη μου από οποιονδήποτε άλλο στους εθνικιστικούς κύκλους».

 
Εθνικοσοσιαλιστικά κείμενα
 
Οι ανακριτές τού θυμίζουν τα εθνικοσοσιαλιστικά κείμενα που δημοσίευε το περιοδικό του. «Απηχούσαν αντιλήψεις εθνικοσοσιαλιστικές τότε, δηλαδή προ 35ετίας, τις οποίες σήμερα δεν αποδέχομαι. Η Χρυσή Αυγή, σε ιδεολογικό επίπεδο, δεν έχει σχέση με το γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό, γι’ αυτό το λόγο η Χρυσή Αυγή ουδέποτε υιοθέτησε επίσημα εθνικοσοσιαλιστικά σύμβολα, αλλά μόνο αρχαιοελληνικά σύμβολα».
 
«Το κείμενο του καταστατικού είναι ψευδεπίγραφο. Δεν ξέρω γερμανικά, αλλά, όπως πληροφορούμαι, η λέξη Φύρερ είναι γραμμένη λάθος». Βέβαια το καταστατικό αναφέρει τη λέξη ελληνικά και όχι γερμανικά.
 
Οσο για τη διάρθρωση της οργάνωσης και τη δική του θέση, ο Αρχηγός λέει: «Δεν υπάρχουν πυρήνες, υπήρχαν στο παρελθόν. Τώρα υπάρχουν τοπικές οργανώσεις. Εγώ είμαι απλώς ο επικεφαλής της κεντρικής επιτροπής». Ερωτώμενος για το «εγέρθητω», το χαρακτηρίζει «ατυχές και μεμονωμένο» και «δεν έχω καμία ευθύνη για αυτό». Αρνείται ότι έχει την παντοδυναμία: «Υπάρχουν πλείστα όσα παραδείγματα από την εσωτερική κομματική λειτουργία των τελευταίων ετών όπου δεν επικράτησε η γνώμη μου».
 
Για τις στρατιωτικού τύπου επιθέσεις και τις ένστολες παρελάσεις της Χρυσής Αυγής από το Μεσολόγγι και τη Ραφήνα μέχρι τον Μελιγαλά ο Μιχαλολιάκος αδειάζει τους συναγωνιστές του:
 
«Κατηγορηματικά έχω δηλώσει στις τηλεοπτικές εμφανίσεις ότι α) η Χρυσή Αυγή δεν είναι στρατός για να διαθέτει στολή και καταδικάζω αυτού του είδους τη συμπεριφορά και αμφίεση και τον συγκεκριμένο βηματισμό, β) για τις λοιπές παράνομες πράξεις δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν τις υιοθετώ και δημόσια τις έχω καταγγείλει».
 
Ιδια απάντηση και για τις επιθέσεις σε μετανάστες: «Καταδικάζω όλα αυτού του είδους τα επεισόδια».
 
Για όσα είπε το καλοκαίρι του 2012 στις Θερμοπύλες για τα τάγματα εφόδου και τις ξιφολόγχες ο Μιχαλολιάκος δηλώνει: «Απευθυνόμενος στο κοινό, τους είπα ότι ψευδώς και συκοφαντικά σας αποκαλούν τάγματα εφόδου, ενώ ξέρουν πολύ καλά τι ήταν τα τάγματα εφόδου, όταν πράγματι οι ξιφολόγχες ακονίζονταν στα πεζοδρόμια».
 
Σε άλλο ερώτημα ο Μιχαλολιάκος επανέρχεται: «Τάγματα εφόδου η Χρυσή Αυγή δε διαθέτει και δεν έχει ευρεθεί ούτε ένα έγγραφο σε όλες τις έρευνες των πολιτικών μας γραφείων και στις εκατοντάδες οικίες που να αναφέρει τάγματα εφόδου. Εις ότι αφορά το “αισθανόμαστε άβολα στη Βουλή” αναφέρομαι στις δεκάδες υβριστικές αναφορές σε μας. Με τη φράση “θα βγούμε στους δρόμους και τότε θα δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος”, εννοούμε ότι θα προβούμε στις νόμιμες κατά το Σύνταγμα συναθροίσεις».
 
Οι δημοσιογράφοι
 
Για τους δημοσιογράφους που κατέθεσαν για την υπόθεση, ο Μιχαλολιάκος υποστηρίζει ότι «επί σειρά ετών συκοφαντούν τη Χρυσή Αυγή. Ουδέποτε δε μου ζήτησαν συνέντευξη ή την άποψή μου για τα όσα μου καταμαρτυρούσαν. Αντίθετα, δημοσιογράφοι οι οποίοι μου έχουν πάρει συνέντευξη, όπως οι κ. κ. Τράγκας, Κουρής, Ακης Παυλόπουλος, Σταύρος Θεοδωράκης, δεν εκλήθησαν ποτέ. Συνεπώς ευλόγως θεωρώ ότι είναι επιλεκτική η κλήση σε μαρτυρία.
 
Μάλιστα, όπως με πληροφόρησε ο αδελφός μου, με την έναρξη της προκαταρκτικής εξέτασης από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ενημερώθηκε από το δημοσιογράφο του “Βήματος” Βασίλειο Λαμπρόπουλο με τη φράση “Προσέξτε, κύριε Τάκη, γιατί ετοιμάζουν από την Αντιτρομοκρατική θεαματικές συλλήψεις με τζιπ”».
 
Τέλος, σε ερώτηση για τα τηλεφωνήματά του που καταγράφηκαν, ο Μιχαλολιάκος αποδίδει τη συνομιλία του με τον Λαγό την επομένη της δολοφονίας στο γεγονός ότι είναι αρμόδιος για τα μέτρα ασφαλείας του Αρχηγού. «Οι κλήσεις προς τον Πατέλη έγιναν από την έδρα του κόμματος και δεν είναι ο προσωπικός μου αριθμός. Για το τραγικό γεγονός της δολοφονίας πληροφορήθηκα το πρώτον το μεσημέρι της επόμενης ημέρας».
 
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
 
Η αλήθεια για τα Τάγματα Εφόδου
 
Οχι μόνο τα είπε αυτά που αρνείται περί Ταγμάτων Εφόδου το καλοκαίρι του 2012 ο Μιχαλολιάκος, αλλά η αναφορά του ήταν ανατριχιαστική. Είπε κατά λέξη: «Θα δούνε τότε τι σημαίνει Τάγματα Εφόδου, τι σημαίνει μάχη, τι σημαίνει αγώνες, τι σημαίνει οι ξιφολόγχες να ακονίζονται στα πεζοδρόμια». Η φράση αυτή με τις «ξιφολόγχες» δεν είναι ποιητική έμπνευση του Αρχηγού. Αποτελεί μετάφραση ενός στίχου από το επίσημο εμβατήριο των χιτλερικών Ταγμάτων Εφόδου (SA). Το εν λόγω εμβατήριο φέρει τον δηλωτικό τίτλο «Πρέπει να χυθεί αίμα» και οι επίμαχοι στίχοι του έχουν ως εξής: «Ακονίστε τα μακριά μαχαίρια στα πεζοδρόμια / Μπήξτε τα μαχαίρια στο κορμί των Εβραίων / Πρέπει να χυθεί πολύ αίμα / εμείς χέζουμε πάνω στην ελευθερία αυτής της Εβραϊκής Δημοκρατίας / Κρεμάστε ένα γουρούνι στη Συναγωγή / Και ρίξτε χειροβομβίδες στα κοινοβούλια».
 
Πηγή: efsyn.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

georgiadis
Απίστευτη δήλωση Γεωργιάδη για Καραμανλή: «Αντί να πούμε μπράβο που παραιτήθηκε, τον σταυρώνουμε»
«Δεν έγινε ένα έγκλημα, όπως λένε από το πρωί έως το βράδυ. Ο Καραμανλής ήθελε να πεθάνουν τα παιδιά; Ο Μητσοτάκης ήθελε να πεθάνουν τα παιδιά; Άρα,...
Απίστευτη δήλωση Γεωργιάδη για Καραμανλή: «Αντί να πούμε μπράβο που παραιτήθηκε, τον σταυρώνουμε»