Thumbnail
Οι πρόσφατες συνεδριάσεις της Βουλής μέσα από τα μάτια μιας γυναίκας

…και η Ζωή τραβάει την ανηφόρα                             

Όλοι γίναμε μάρτυρες σχετικά  πρόσφατα, του καθηλωτικού θεάματος της έκτακτης συνεδρίασης της βουλής μετά από την πρόσκληση του πρωθυπουργού για ενημέρωση των κομμάτων και των αρχηγών τους, σχετικά με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις . Πραγματικά μπορεί να πει κανείς ότι «απνευστί» παρακολουθήσαμε την διαδικασία μιας και ήταν μια πραγματικά ενδιαφέρουσα, κρίσιμη συνεδρίαση στην οποία  αναφάνηκαν πολλά απροσδόκητα αλλά και προσδοκώμενα, από τα λόγια , την στάση και την εν γένει τοποθέτηση και συμπεριφορά των ομιλούντων αρχηγών των κομμάτων και όχι μόνον. Τι να πρωτοπεί κανείς κι από πού να πρωταρχίσει;

     Οι αετονύχηδες της προηγούμενης κυβέρνησης Σαμαράς- Βενιζέλος αλλά και τα νεοαφιχθέντα ψάρια του Ποταμιού της ασάφειας της  και της θολούρας των πολιτικών θέσεων,   ξεπέρασαν εαυτόν σε απειλές, ύβρεις, κουτσαβακισμό, επιδειξιμανίας δήθεν πυγμής και άτοπου ανδρισμού, κενολογίας, και ανώφελου εντυπωσιασμού. Επιπλέον όλων αυτών, μας τόνισαν επανειλημμένα για να το εμπεδώσουμε, πόσο θέλουν να προστατέψουν την Ελλάδα, πόσο λαχταράει η καρδιά τους για την τύχη των Ελλήνων, πόσο τρέμουνε τα χείλη τους στην προφορά του ιερού ονόματος της χώρας μας- φαντάζομαι και των κατοίκων της- και πόσο είναι έτοιμοι, πανέτοιμοι με την ρομφαία σαν άλλοι αϊ Γιώργηδες της πολιτικής να μας προστατέψουν όλους εμάς τους ανυπεράσπιστους, ανήμπορους για να μην πούμε ανάπηρους  Έλληνες, από τον κακό δράκο της πολιτικής Τσίπρα που ουαί κι αλλοίμονο θα του πετάξουν το δόρυ στο λαιμό στο πρώτο στραβοπάτημα, αν τολμήσει και μας στεναχωρήσει , αν τολμήσει και μας πάρει από την αγκαλιά της μητέρας Ευρώπης, αν τολμήσει και μας αποπροσανατολίσει από το σταθερό κι ακλόνητο προσήλωμα στον ευρωπαϊκό ήλιο και το ευρωπαϊκό μας μέλλον!!!

Ο Σαμαράς πρώτος και χωρίς να υπάρχει κανένας πραγματικός λόγος – η συζήτηση ήταν κυρίως για την οικονομία- άρχισε τον λόγο του με σεξιστικές κορώνες περί της ανδρικής γραμμής της ίσιας της σταράτης (!!!!) που μόνο έτσι ξέρει και μιλά αυτός κι όλοι οι άνδρες οι βαριοί ανά την υφήλιο . Όλοι οι άλλοι και κυρίως οι αριστεροί, οι γυναίκες ( και του κόμματός του και η γυναίκα του και η κόρη του-συνάγεται από τα λεγόμενά του) μιλάνε με την στραβή γραμμή που κάνει ζιγκ ζακ συνέχεια , δεν μπορεί να ισιώσει με τίποτα- και φυσικά ούτε σκέφτονται , ούτε μιλάνε ούτε βέβαια πράττουν τόσο καλά όσο αυτός που αποδεδειγμένα τόσα χρόνια έχει πράξει τα καλύτερα για όλους μας. Το τι έχει πράξει μας το ανέλυσε με πολύ μάγκικο αλλά και συγκαταβατικό τρόπο, με τον δικό του τρόπο και την δική του λογική που νομίζει ότι είναι λογική όλων μας-και για αρκετά λεπτά της ώρας πάνω από μισή- μας έκανε να νοιώθουμε μια μεγάλη δυσφορία, ένα σφίξιμο στο στομάχι και μια τάση για αναγούλα χωρίς να θυμόμαστε τι έχουμε φάει αλλά μόνον ακούγοντας πολύ προσεκτικά ό,τι ακούγαμε. Κάτι σαν υπόδικοι που δεν μας αφήνουν να μιλήσουμε , που δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας απέναντι σε έναν ασύδοτο  ψευδομάρτυρα, κάπως έτσι νοιώθαμε όσο μιλούσε και το ζήτημα ήταν ότι το ήξερε κι ο ίδιος το μέγεθος του ψέματος   όπως και κάθε ψευδομάρτυρας που μαρτυρεί δημοσίως.

Αυτός ο ευγενής κύριος , ο της ανδρικής γραμμής της ίσιας, όταν η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων του έκανε σύσταση  ως όφειλε για τις σεξιστικές αλλά και κάποιες ρατσιστικές εκφράσεις που χρησιμοποίησε στην συνέχεια της υπέροχης ομιλίας του ( αυτής με τις συνεχείς απειλές, τον εκφοβισμό τις εσκεμμένες αναλήθειες και  τον κόμπο στο στομάχι μας,) για τους μετανάστες, αυτός λοιπόν  εξαπέλυσε με όλον του τον αντρισμό απειλές  κατά της προέδρου, ξανά και ξανά  αφήνοντάς της βέβαια υπό το βάρος αυτών των εκφράσεων όλα τα περιθώρια να κάνει την δουλειά της όπως ορίζει ο νόμος με το: αν ξαναγίνει αυτό θα δεις και αν αυτό θα και αν αυτό  και πάει και τελείωσε, όλα κουβέντες με σεβασμό στο θεσμό και στη γυναίκα …

Έτσι ορίζει φαίνεται η αντρική γραμμή η ίσια η σταράτη…

Ο έτερος Καππαδόκης  Βενιζέλος που (με το 2 τοις εκατό των οπαδών πλέον) δεν θέλησε σε τίποτα να υστερήσει σε μαγκιά και αντρισμό της γραμμής της ίσας, της σταράτης και για να βάλει και την υπογραφή του κάτω από τον αντρισμό του, επιτέθηκε κι αυτός ξανά και ξανά φραστικά με τσαμπουκά κι επιμονή στην πρόεδρο που διάβαζε και ξαναδιάβαζε  τα άρθρα και τον κανονισμό της βουλής που επιτρέπουν στο θιγόμενο από προηγηθείσα ομιλία υπουργό (εν προκειμένω στον κ, Κατρούγκαλο)  να απαντήσει επί προσωπικού, αλλά τι σημασία έχουν τα άρθρα και οι κανονισμοί της Βουλής;

Όταν το τέρας της πολιτικής επιστήμης, ο σωτήρας των Ελλήνων – το έχει πει ο ίδιος για τον εαυτό του – ο ακοπίαστος εργάτης της πολιτικής πράξεως και σκέψεως, ο εμπνευστής των χαρατσιών, το δεκανίκι της εξοντωτικής, άθλιας πολιτικής των μνημονίων,  χτυπά το χέρι στο τραπέζι και ουρλιάζει δημοσίως «αυτό που σου λέω εγώ» και «τώρα αμέσως» , ποιά πρόεδρος και ποιοι κανονισμοί, τους "γράφουμε" και τους αγνοούμε, πρέπει όλοι να υποκύψουν. Πόσο μάλιστα όταν κάτι τέτοιοι τύποι έχουν βάλει στο μάτι έναν έντιμο αριστερό άνθρωπο σαν τον κ. Κατρούγκαλο που επειδή οι ίδιοι γνωρίζουν πόσο έντιμος είναι, εκεί ακριβώς προσπαθούν να ακονίσουν τα νύχια τους και να μας πείσουν όλους ότι ένας δικηγόρος πολύ πριν γίνει Υπουργός δεν έχει δικαίωμα και είναι κατάπτυστη αμαρτία να αναλαμβάνει υποθέσεις απολυμένων με νόμιμη αμοιβή ή δωρεάν (σχολικοί φύλακες).  Αμ δεν κτυπάνε μόνον τον Κατρούκγαλο, τους απολυμένους χτυπάνε ξανά μέσω αυτής της εσκεμμένης επίθεσης κι όσους θα ήθελαν ακόμα να απολύσουν . Αλλά ως λάτρεις του Γκέμπελς ξέρουν και την λογική του: Πες, πες κάτι θα μείνει στο μυαλό του κόσμου, σου λένε..

 Προς μεγάλη έκπληξη όμως του Βενιζέλου  η Ζωή εφάρμοσε τον κανόνα κι αυτός της πέταξε την «μπηχτή» -λες και μιλούσε σε παρέα κουτσομπόληδων φίλων- ότι δεν ξέρει να είναι χαριτωμένη!!!!!Κρίμα οι φωνές και οι απειλές και το αναψοκοκκίνισμα. Το ότι η Ζωή τον αγνόησε (ΑΥΤΟΝ!) και έκανε σωστά την δουλειά της, άξιζε τουλάχιστον μερικές σφαλιάρες  και κανένα μαλλιοτράβηγμα, να μην ξεχνάμε: της αντρικής γραμμής της ίσας της σταράτης.

Οι Ποταμίσιοι από την άλλη πλευρά, αναδυόμενοι από τα θολά πάντα νερά της πολιτικής τους τοποθέτησης (;) με τον χαρισματικό αυτό ηγέτη-( κακέκτυπου- καρικατούρας του Τρότσκι, του Μάο;) της πρωτοφανούς ασάφειας και της μεγαλοσύνης του τίποτα (απολύτως καμία ιδεολογική τοποθέτηση ξεκάθαρη δεν έχει αναφέρει αυτός ο άνθρωπος κι αυτό που ονομάζει  κόμμα), εκδήλωσαν την ολοφάνερη και δικαιολογημένη(!) οργή τους κατά της προέδρου της βουλής με το επιχείρημα που φυσικά κι αυτό δεν διατυπώθηκε ουδέποτε ξεκάθαρα αλλά που ξεχείλιζε δίκιο από παντού κι έκανε κι εμάς τους αδαείς να το καταλάβουμε: Γιατί να εφαρμόσεις τον κανονισμό άρθρο τάδε παράγραφο τάδε, τι μας πρήζεις με τους κανονισμούς εμείς θέλουμε να συκοφαντούμε όποιον θέλουμε με ψεύτικες- κατασκευασμένες κατηγορίες που καμιά σχέση δεν έχουν με την αλήθεια, να αμαυρώνουμε το όνομά του, και να μην μπορεί και να μην πρέπει να απαντήσει. Να δημιουργούμε σύγχυση, να είμαστε απολύτως στην ίδια γραμμή πολιτικής πλεύσης με πασοκ και ΝΔ, αλλά να δείχνουμε και χαριτωμένοι, παιδιά των λουλουδιών, όχι σαν και σένα, στρυφνοί με την  επιμονή στους κανόνες και στους νόμους, αλλού αυτά !

Αυτή και η στάση των ποταμίσιων που καλά θα έκαναν να παραδειγματιστούν από τους ιχθείς και την σιγή τους γιατί θα έρθει η ώρα που κάποιο άλλο ποτάμι καθαρό κι όχι θολό θα τους βγάλει τα άπλυτα στη φόρα.

Η Χρυσή Αυγή, υπόδικη- δεν είπε πολλά και ω μα τον Τουτάτη(!) που λέγανε και στον Αστερίξ, για πρώτη φορά ο αρχηγός της μίλησε όχι σαν μέλος- αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης όπως κατηγορείται, αλλά ως κόρη παρθεναγωγείου με σεβασμό στους κανόνες της Βουλής, στην προσπάθεια της κυβέρνησης για ανάκαμψη της χώρας , στην πρόεδρο της Βουλής, αντίθετα με όλους τους αδίκως αλαλάζοντες βαρβάρους και εν τέλει αποχωρούντες. Παραδόξως και αναπάντεχα φαινόταν να έχει επίγνωση της πρωτοφανούς προσπάθειας της κυβέρνησης για εθνική και πολιτική αξιοπρέπεια αλλά και της επίθεσης της τρομακτικής που δέχεται η κυβέρνηση και η Ελλάδα για αυτό.

Αν σκεφτούμε πόσο άγρια επίθεση δέχτηκε η Κυβέρνηση και η πρόεδρος της Βουλής σε αυτή την συνεδρίαση από τους αλλόφρονες προηγούμενους,  ο Μιχαλολιάκος έμοιαζε με ελάφι ανάμεσα σε ύαινες. Τέτοια παράδοξα συμβαίνουν στις Ζωές μας με την αριστερή(;) κυβέρνηση  Τσίπρα.

 Το φωτοστέφανο βέβαια το πρόσεξε πάραυτα ο Σαμαράς και έτρεξε να το βουτήξει από το κεφάλι του Μιχαλολιάκου και να το πετάξει στα μούτρα του Σύριζα κατηγορώντας τον για συμπάθειες με την χρυσή Αυγή, ποιος; Αυτός που οι προσωπικοί του συνεργάτες έκλειναν κρυφά ραντεβού και συμφωνίες με την Χρυσή Αυγή( Μπαλτάκος και όχι μόνον) για ψήφιση νομοσχεδίων και άλλες αγαστές συνεργασίες , αυτός ο πιο ακραίος ακροδεξιός που αφού άφησε την Χρυσή Αυγή να αλωνίσει για τα καλά, να εκφοβίσει να χτυπήσει , να σαρώσει τους πάγκους, να μας κόβει την ανάσα, να βγάλει τα μαχαίρια και να σφάξει αθώους ξανά και ξανά, τους έχωσε μετά από τόσο αίμα αθώων στην φυλακή για να τους πάρει τις ψήφους. Αυτός ο Σαμαράς, ο καλός συνεργάτης, αυτός ό ίσιος ο άντρας ο σταράτος. Αλλά δεν του ευδοκίμησε το σχέδιο: οι φασίστες του 6 τοις εκατό παρέμειναν φασίστες αλλά του Μιχαλολιάκου, όχι δικοί του.

Για το ανεκδιήγητο ΚΚΕ τι να πούμε, θέλει και τα κάνει ή του ξεφεύγουν; Θέλει ψυχανάλυση η κατάστασή του, όπως ακριβώς και ο Στάλιν.

Μοιάζει χαμένο στο πέλαγο μα και ταυτόχρονα μοιάζει σαν την κακιά πεθερά που περιμένει να εκδικηθεί και κατηγορεί συνέχεια  την νύφη μόνο και μόνο γιατί της πήρε το γιό. Κι αν γιός είναι η εξουσία αυτοί δεν είναι που σε κάθε εκλογική αναμέτρηση μας φωνάζουν ότι δεν θέλουν να κυβερνήσουν; Αυτοί δεν είναι που για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας, ευκαιρίας δημιουργίας κυβέρνησης αριστερών δυνάμεων, αρνήθηκαν συνεργασία με τον Σύριζα ; Αυτοί δεν είναι που στα πέντε μαύρα χρόνια της συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου με την φτώχεια την πείνα, την απελπισία, την συνεχή απειλή των συνεχών περικοπών, τις αυτοκτονίες, δεν έκαναν και δεν έλεγαν τίποτα, έκαναν μόκο που λέει κι ο λαός; Δεν μιλούσαν δεν λαλούσαν λες και τα έβρισκαν όλα σωστά; Κι αν έτσι για τα μάτια, έκαναν και καμιά πορεία έφευγαν από την Σταδίου και γυρνούσαν πίσω. Μια φορά πήγαν μπροστά στη Βουλή  στην υπογραφή του ενός μνημονίου στην μεγαλειώδη εκείνη διαδήλωση κι αυτό ήταν για να προστατέψουν την Βουλή και να χτυπάνε τους διαδηλωτές. Τέτοια ντροπή!

 Κι έχουν το θράσος κι επιτίθενται στο Σύριζα, που τουλάχιστον προσπαθεί όσο κι όπως μπορεί στην ιστορική συγκυρία που ανέλαβε τα αποκαΐδια, τα άδεια κυριολεκτικά ταμεία με τα ψεύτικά πλεονάσματα, με την ανθρωπιστική κρίση γαντζωμένη πάνω του, με την θηλιά στο λαιμό των ευρωπαίων δημίων που δεν θέλουν να "αφήσουν να αγιάσουμε" μήπως και παρασύρουμε και τους άλλους εξαθλιωμένους της Ευρώπης σε μια ανατροπή... Που προσπαθεί όσο κι όπως μπορεί κι αυτός με την κατά πλειοψηφία δυνάμεων στο εσωτερικό του αστικής κι όχι εργατικής διαχείρισης, έστω κι έτσι…

Εκ του ασφαλούς λοιπόν οι εκ του ΚΚΕ κλεισμένοι μέσα στο ερμητικά οχυρωμένο σπίτι του Λαού (του ποιού;), τα βρίσκουν όλα στραβά στο Σύριζα, βάζουν συνέχεια τρικλοποδιές και κρυφογελάνε αυτάρεσκα για την ενδεχόμενη αποτυχία του. Λες και δεν ξέρουν ότι η αποτυχία αυτή θα είναι όλων των Ελλήνων. Λες και δεν ξέρουν ότι η αποτυχία αυτή θα μας γυρίσει στους Σαμαροβενιζέλους  και στους ποταμίσιους, και σε ότι φριχτό σημαίνει αυτό. Αλλά τι τους νοιάζει αυτοί θα εκλέγονται από τους 5 τοις εκατό πιστούς τους σαν άλλοι ιεχωβάδες που περιμένουν την βασιλεία τρων Ουρανών για να αλλάξει ο κόσμος, μέχρι τότε δεν πάτε να πεινάτε,  δεν πάτε να πεθάνετε όλοι; Τι να μας κάνουν οι ανακουφιστικοί νόμοι και οι επιτροπές ελέγχου των μνημονίων; Δεν τα θέλουν είναι άλλωστε όλοι η ηγεσία τους καλά βολεμένοι και τι σύμπτωση, σύμφωνοι με την ΝΔ, το πασοκ και το Ποτάμι μέσα στη Βουλή, σχεδόν σε όλα !

Κοιτάζοντάς τους όλους αυτούς, αυτούς και κυρίως τις πράξεις και τις συμπεριφορές τους,  την παραχώρηση της εθνικής και εδαφικής ανεξαρτησίας της χώρα, που το μελάνι από τις υπογραφές τους γι΄αυτά δεν έχει στεγνώσει ακόμα, αυτούς που έφεραν ακόμα μια φορά στον πολύπαθο τόπο την φοβερή ήττα των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων της κυριολεκτικά μακρόχρονης υποδούλωσης, αυτούς που σε καιρούς τρομερής ένδειας και λιτότητας γεμίζουν ασύστολα τις κοιλιές και τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, τους οσφυοκάμπτες στα ντόπια και ξένα μεγάλα συμφέροντα, νιώθεις ένα πένθος και μια απέχθεια. Μια απέχθεια για την υποκρισία, την έλλειψη ήθους, γενναιότητας, για τον κουτσαβακισμό, την δήθεν μαγκιά αλλά και την επιβολή , τον φασισμό κάθε είδους, την αναλγησία, την απληστία την λαγνεία της εξουσίας.

Ένα πένθος για την χαμένη μας γενναιότητα με το να τους ανεχόμαστε να αλωνίζουν τις ζωές μας, να χτυπάνε τα τραπέζια, να τραμπουκίζουν ασύστολα και ανενδοίαστα μπροστά στα μάτια μας και απέναντι σε μια γυναίκα κι έναν σεβαστό θεσμό: την πρόεδρο της Βουλής την ζωή των Ελλήνων. Μια κοπέλα με ήθος, με κύρος, με γνώση, με εντιμότητα με αξιοπρέπεια . Μια γυναίκα με δύναμη ψυχής. Ο τρόπος τους αυτός δείχνει ότι δεν σέβονται κανέναν μας ότι δεν μας έχουν ανάγκη για να ασκήσουν τις πολιτικές τους ότι τους είμαστε περιττοί εκτός από την ψήφο μας που προσπαθούν με κάθε ανέντιμο τρόπο να υφαρπάξουν. Αφού δημόσια και μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων Ελλήνων μπορούν να προσβάλλουν την πρόεδρο της Βουλής και να ζητάνε και τα ρέστα από πάνω, ας σκεφτούμε πόσο εκτιμούν όλους εμάς, τους θεσμούς και τις αξίες για τις οποίες δήθεν κόπτονται. Ας δούμε τις πράξεις και τα έργα τους  κι όχι τα ψεύτικα λόγια τις μάσκες  και τις σειρήνες τους, αυτό αρκεί για να τους κλείσουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όχι όμως ατιμώρητους αλλά όπως τους αξίζει κατά τα έργα τους .

Ας ελπίσουμε να ευοδωθεί το έργο της ανακριτικής επιτροπής που από την πρώτη στιγμή υποσκάπτουν και υπάρχει συνέχεια. Ας ελπίσουμε η Ζωή να συνεχίσει να τραβάει την ανηφόρα της εντιμότητας απτόητη, έχοντας πίσω όλους εμάς άντρες και γυναίκες που στηρίζουμε την εντιμότητα ,έχοντας  όλους όσοι για χρόνια τραβούν το ζυγό τους  με πίστη και θάρρος ακλόνητο , όσοι μας βοηθούν να παραμένουμε άνθρωποι και υποσκελίζουν με κάθε τρόπο τέτοια ανθρωπίδια σαν αυτά που της επιτίθενται συνέχεια και θα συνεχίσουν να το κάνουν σε κάθε ευκαιρία.

 Ας ελπίσουμε ο Σύριζα να καταλάβει έγκαιρα με ποιούς έχει να κάνει, τον ιστορικό του ρόλο και την ευθύνη του απέναντί μας, στους σκοτωμένους αγωνιστές, στους ζωντανούς αγωνιστές και στην κάθε τόσο θιγόμενη Ζωή των Ελλήνων, των μεταναστών, των Ευρωπαίων, του κάθε αγωνιζόμενου για το καλό επί της γης,  και να την- τους υπερασπιστεί όπως πρέπει. Με δύναμη κι ανυποχώρητα απέναντι στο άηθες θράσος. Έχει μια ιστορική-ίσως μοναδική ευκαιρία.

Εθελοντική κίνηση εκπαιδευτικών: «αξιοπρεπής ζωή για όλους»

Επικοινωνία: axioprepiszoi@gmail.com, axi.zo.blogspot.gr

Γράψου στο Newsletter του Carrefour και κέρδισε δωροεπιταγές αξίας 2.000€

 

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

hoynta.jpg
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
57 χρόνια πριν τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
dictionary-lexiko-xenes_glosses-foreign_lagnuage.jpg
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;
Επειδή σε λίγο, για να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας ή για να δούμε τηλεόραση, θα χρειαζόμαστε πτυχίο αγγλικής φιλολογίας, μήπως είναι πιο εύκολο να τα...
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;