Thumbnail
Έφερε μαζί της και τη Χαρά! 

Τελικά η Ελπίδα παρ' όλα τα εμπόδια που της έβαλαν ήρθε!

Έφερε μαζί της και τη Χαρά! Τις βάλαμε να ξαποστάσουν, τις στρώσαμε να κοιμηθούν!

Ο νέος πρωθυπουργός ορκίστηκε, χωρίς όμως να του παραδοθεί το σκήπτρο! Ο προηγούμενος νόμισε ότι του ανήκει για πάντα, ότι είναι ιδιοκτησία του, ότι είναι ισόβιος. Ότι θα έχει για πάντα φυλακισμένη την Ελπίδα! Μικρότης ενός πολύ μικρού ανθρώπου!

Ορκίστηκε και η νέα κυβέρνηση! Έδειξε ότι φέρνει έναν άλλο αέρα. Άλλα πρόσωπα, πιο οικεία. Έδειχναν να αισθάνονται άβολα στο προεδρικό μέγαρο. Έγιναν και οι πρώτες ενθουσιώδεις δηλώσεις από τους υπουργούς. Επαναπροσλήψεις εργαζόμενων, κατάργηση των εξέταστρων στα νοσοκομεία, τέλος στις ιδιωτικοποιήσεις, αποπομπή της τρόικας και άλλα τέτοια αισιόδοξα!
Η Ελπίδα, παίρνοντας το πρωινό της, έδειχνε πολύ χαρούμενη. Δίπλα της χαιρόταν κι η Χαρά.

Ήρθαν όμως τα κοράκια να μας πουν ότι πολύ απλωνόμαστε! Θέλησαν να μας βάλουν στη... θέση μας! Έπρεπε, είπαν, στην κυβέρνηση να είναι και το "Ποτάμι"! Τι σημασία έχει που αυτό δεν το θέλει ο ελληνικός λαός! Ασήμαντη... "λεπτομέρεια" γι αυτά. Σύντομα στην επόμενη κυβέρνηση θα είναι και το "Ποτάμι" έκραξαν!

Μίλησαν και τα εγχώρια υψηλόμισθα παπαγαλάκια των κορακιών! Είπαν ότι τον άλλο μήνα δεν θα υπάρχουν λεφτά για συντάξεις! Στόχος τους η Ελπίδα κι η Χαρά. Θέλουν πάση θυσία να τις διώξουν απ' τα σπίτια μας. Eμείς όμως δεν θα τις αφήσουμε να φύγουν. Τις βγάλαμε τα καλύτερα σερβίτσια μας, τις στρώσαμε τα καθαρά μας σεντόνια!

2015 01 30 Arthografia dia xeiros alithersi elpida2

Τα μαντρόσκυλα, οι τοποτηρητές των κορακιών, που τέθηκαν σε αργία, καραδοκούν και πάλι. Τους λείπει και το κόκαλο! Προσδοκούν γρήγορα να αναλάβουν και πάλι ρόλο. Μας δείχνουν δόντια, γαυγίζουν, περιμένουν ανυπόμονα, έτοιμα να σπάσουν τα λουριά, για να χιμήξουν και πάλι! Επιχαίρουν με την εμφάνιση των κορακιών!
"Λεφτά δεν θα υπάρξουν για συντάξεις! Να δείτε τώρα εσείς, που τολμήσατε να μας διώξετε, τι θα σας κάνουν τα κοράκια"! Γαυγίσματα και κραυγές υψηλόμισθων παπαγάλων, χωρίς σταματημό.

Η Ελπίδα αρχίζει να ανησυχεί, η Χαρά, πιο ψύχραιμη, τη βάζει στη θέση της. Κάνε υπομονή της λέει!
-Φοβάμαι Χαρά. Δεν ακούς τα σκυλιά πώς γαυγίζουν ουρλιάζοντας σαν τους λύκους; Δεν ακούς τους παπαγάλους πώς μιμούνται τα σκυλιά;
-Κάνε υπομονή, Ελπίδα, λεφτά υπάρχουν κι είναι δικά μας. Μας τα έκλεψαν τα σκυλιά και τα έδωσαν στις ύαινες! Δικά μας είναι και θα τα πάρουμε, Ελπίδα, θα δεις! Ούτε ρούπι πίσω! Μπορούν να αναμετρηθούν πέντε ύαινες, πέντε τραπεζίτες, μ' έναν ολόκληρο λαό; Δεν βλέπεις τη χαρά και την ελπίδα στο πρόσωπό του;

Μην ανησυχείς! Τώρα έχουμε και τα ΜΑΤ μαζί μας, που θα... χτυπούν αλύπητα τις ύαινες, και δεν θα αφήνουν τα σκυλιά και τους λύκους να μας πλησιάσουν! Ας πέσει και το χρηματιστήριο! Ας θυμώσει και ο Σουλτς, γραμμένο τον έχουμε!
-Όμως, Χαρά, να ξέρεις ποτέ δεν περιμένω από τα κοράκια να κελαηδήσουν σαν αηδόνια, όσο κι αν προσποιηθούν! Από τα κοράκια μόνο κρα μπορείς ν' ακούσεις, από τα σκυλιά μόνο γαυγίσματα, όσο για το λύκο, που θέλουν να βάλουν, για να μας... "φυλάει", ως εγγυητής της δημοκρατίας, απ' αυτόν μόνο ουρλιαχτά.

Πολύ με τρομάζουν, Χαρά, τα σαρκοφάγα, αλλά και πολύ σιχαίνομαι τα ερπετά που μας τριγυρίζουν. Φοβάμαι ότι δεν θα μπορέσω να μείνω για πολύ εδώ, που ήρθα!
-Κρατήσου με νύχια και με δόντια, Ελπίδα. Ο κόσμος δεν μπορεί πιά χωρίς εσένα, να ξέρεις, θα βγει στους δρόμους και θα σε στηρίξει. Κάθισε εδώ! Ούτε ρούπι πίσω!

faretra.info/

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια είναι η ευχή της μάνας με 6 λέξεις και μόνο φωνήεντα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 19/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

syllalitirio_poreia_kinitopoiiseis_ntountouka.jpg
Διώξεις εκπαιδευτικών: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
«Οι διώξεις είναι η συνέχεια των αντιδραστικών – απεργοκτόνων νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής»
Διώξεις εκπαιδευτικών: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Αστυνομική Βία & Ψυχικό Τραύμα
Προβολή του ντοκιμαντέρ «Αστυνομική Βία & Ψυχικό Τραύμα»
Συζήτηση με αφορμή την προβολή του ντοκιμαντέρ «Αστυνομική Βία & Ψυχικό Τραύμα» της δημοσιογράφου Χρύσας Λύκου σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη...
Προβολή του ντοκιμαντέρ «Αστυνομική Βία & Ψυχικό Τραύμα»