Thumbnail

Κι έγιναν τα τρία δύο…

του Νίκου Κουνενή

    Αφού συνέβαλλε τα μέγιστα στην εποποιία της τρίτης ανωκατωδιαρθρωτικής κυβέρνησης της χώρας, συμμορφούμενος μέχρι κεραίας στους Μερκολάντ,  Τομσενμορσμαζούχ και τους ανά τον πλανήτη ραντιέρηδες, οδηγώντας ως εκ τούτου εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους αυτής της χώρας στους νέους κοινωνικοοικονομικούς Καιάδες, αυτό το κράμα αριστοκράτη και παραδοσιακού δικολάβου, ο Φώτης Κουβέλης, είδε, επιτέλους, το φως το αληθινόν: «απαγκιστρώθηκε» από την κυβέρνηση, μπας και καταφέρει να αποφύγει την εσχάτη ώρα- αυτός και το κόμμα του- τον διαφαινόμενο αφανισμό (αυτόν που υπέστη και ο Κουβέλης της ακροδεξιάς, Γιώργος Καρατζαφέρης. Τουτέστιν, τρόικα εσωτερικού πάπαλα (αν και η διακυβέρνηση του τρόμου θα συνεχιστεί με ολιγομελέστερο, πλην εξίσου ουσιαστικό διακομματικό σχήμα: από δω και μπρος τη θέση της αναλαμβάνει το ευέλικτο ντουέτο Σαμαρμπελζεβούλ, που θα συνεχίσει τις χαριτωμένες πιρουέτες του επί πτωμάτων, τωρινών και μελλοντικών). .

   Που πάει να πει πως η ιδιωτική μας ενημέρωση (γιατί στην κρατική το μαύρο αναμένεται μακρύ ως προς τον χρόνο, κι αν κάποτε ασπρίσει θα θυμίζει το πουλάκι της χούντας που φάγαμε στη μάπα στα νιάτα μας, εκτός, φυσικά, κι αν εμείς το αποτρέψουμε, όπως προσπαθούμε, βδομάδες τώρα, μαζί με τους εκεί εργαζόμενους). Από δω και μπρος θα βλέπουμε στα τηλεοπτικά οδοφράγματα νέους «αντιπολιτιυόμενους»: τον ίδιο τον Φώτη, τον Χατζησωκράτη, τον Μαργαρίτη, και τ’άλλα τα παιδιά, που μέχρι χτες προσπαθούσαν να μας πείσουν πως ο αργός θάνατος για το καλό μας είναι, κι όχι για το δικό τους συμφέρον. Ευτυχώς για τους ολιγάριθμους πλέον «νουνεχείς» κατοίκους αυτής της χώρας, υπάρχουν και οι, τάχα μου, διαφωνούντες του Κόμματος: το οικειοθελώς αγκιστρωμένο ψαράκι με το εμβληματικό όνομα Ψαριανός, που διαφοροποιήθηκε από τη γραμμή ζητώντας παραμονή στην κυβέρνηση, ο άλλος ο μουσάτος, ο πρώην πασόκος, που αυτή τη στιγμή μου διαφεύγει το όνομά του αλλά είχε καταψηφίσει ηρωικά το πρώτο μνημόνιο, και ως εκ τούτου διεγράφη απ’ τον Γιωργάκη, για να ταυτιστεί στη συνέχεια με τα δυο που το ακολούθησαν, ο Λυκούδης που ψήφισε λευκό και πάει λέγοντας. Ας μην ανησυχούν οι εναπομείναντες στη ΔΗΜΑΡ, το αίμα νερό δεν γίνεται. Μαζί θα τους ξαναδούμε να λένε «ναι σε όλα» στις «κρίσιμες» συνεδριάσεις της βουλής, και να διαχωρίζονται στα δευτερεύοντα τοιαύτα. Διότι η «Αριστερά της Ευθύνης» γι αυτόν, και μόνο γι αυτόν, τον λόγο φτιάχτηκε, και κρίμα σε κάποιους καλοπροαίρετους οπαδούς της που άλλα πίστευαν όταν την ψήφισαν, και άλλα βλέπουν τώρα, που εξαπολύουν συμβολικά- πλην άκρως οργισμένα- πτύελα κατά των στελεχών της.

   Εν τω μεταξύ, απ’ ότι όλοι έντρομοι μάθαμε, η Ακροδεξιά της Ευθύνης, δια του εκπροσώπου της, λιανεμπόρου έντυπων απορριμμάτων, Αδώνιδος Γεωργιάδου αναλαμβάνει το υπουργείο Υγείας. Οπότε την πέφτουμε σε αναγκαστική –αν και δύσκολη λόγω κοινωνικοοικονομικών συνθηκών- συνθήκη: χαλάρωση, τρεξιματάκια, υγιεινή διατροφή και τα τοιαύτα, μπας και αποφύγουμε εγκεφαλικούλια, εμφραγματάκια, καταθλιψούλες και τα τοιαύτα. Σε κάθε περίπτωση, ζωή σε λόγου μας, αγκίστρια στους εισοφάγους τους.             

 [email protected]

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΕΘ
Καταγγελία «βόμβα» για νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης: Eνημέρωσαν ασθενή ότι έχει καρκίνο έναν χρόνο μετά τη βιοψία
«Φοβάμαι ότι υπάρχουν κι άλλες βιοψίες, που ενδεχομένως δεν έχουν εκτιμηθεί»
Καταγγελία «βόμβα» για νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης: Eνημέρωσαν ασθενή ότι έχει καρκίνο έναν χρόνο μετά τη βιοψία
βια ανηλικων
ΟΛΜΕ: Σχετικά με το πρωτόγνωρο περιστατικό σε Γυμνάσιο της Αθήνας
Η ΟΛΜΕ είχε εγκαίρως προβλέψει και προειδοποιήσει  το υπουργείο Παιδείας για την έξαρση βίας, είχε καταθέσει υπόμνημα με συγκεκριμένες προτάσεις και...
ΟΛΜΕ: Σχετικά με το πρωτόγνωρο περιστατικό σε Γυμνάσιο της Αθήνας