Thumbnail

Επίκειται…  επικήρυξη των συνταξιούχων!

Δια χειρός Αλιθέρση

Μετά το κυβερνητικό πανηγυρικό… ξεβράκωμα* στον ιερό βράχο της

Ακρόπολης, πολλοί πίστεψαν ότι θα ακολουθούσε η εκταμίευση της αναμενόμενης γενναίας  δόσης, για να   αποκτήσουν ρευστότητα οι τράπεζές  μας,   για να πάρουμε όλοι μας μια ανάσα, βρε αδερφέ. Όλα έδειχναν ότι βαδίζουμε κατ’ ευχήν!  Όμως, από ότι αποδείχτηκε, τα πράγματα δεν ήταν έτσι!

Οι  πληροφορίες του γράφοντος ότι   στα πλαίσια του  παιχνιδιού του… «μεγάλου θησαυρού»  θα ακολουθήσει  και επόμενη «βάσανος» επιβεβαιώθηκαν πλήρως.  Η Τρόικα ζήτησε από την Κυβέρνησή μας,  εφόσον θέλει να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα για την εκταμίευση της δόσης μας, να προχωρήσει άμεσα στην επικήρυξη των συνταξιούχων! 

Ο Πρωθυπουργός, αν και δεν περίμενε ένα τέτοιο αίτημα, θεώρησε χρέος του να διαπραγματευτεί με τους   εκπροσώπους της Τρόικας. Είναι τοις πάσι γνωστό ότι τον χαρακτηρίζει… η συνέπεια  λόγων και έργων! Και πράγματι, πέτυχε το ακατόρθωτο!  Πέτυχε να εξαιρεθούν της επικήρυξης όσοι  θα έκαναν δηλώσεις… αποκήρυξης της σύνταξης και των λοιπών προνομίων που… απολαμβάνουν ως συνταξιούχοι!

Δόθηκε εκ μέρους των δανειστών μας  στους  συνταξιούχους προθεσμία μιας εβδομάδας για  την υποβολή των σχετικών  δηλώσεων. Όσοι δε στα  όρια αυτού του χρονικού διαστήματος δεν υποβάλουν δηλώσεις, έγινε γνωστό ότι αυτόματα   εμπίπτουν σε καθεστώς επικήρυξης.

 Μετά από  αυτήν  την εξέλιξη και ύστερα από την ψυχρολουσία του  χθεσινού Eurogroup που προηγήθηκε, σχεδόν αστραπιαία κατέφθασαν στο πρωθυπουργικό γραφείο συγχαρητήρια τηλεγραφήματα από τις ΟΤΕ,  (Ομοσπονδία Τραπεζιτών Ελλάδας και Ομοσπονδία Τοκογλύφων Ελλάδας), από την ΕΑΔΠ (Εταιρία Απαλλαγής  από τη Δημόσια Περιουσία), ΕΜΕ (Ένωση Μαυραγοριτών Ελλάδας), ΕΕΕ (Ένωση Ενεχυροδανειστών Ελλάδας), ΕΔΕ (Ένωση Διοδιαρχών Ελλάδας) και άλλα σχετικά του είδους ευαγή ιδρύματα!  

Οι άλλοι δύο κυβερνητικοί εταίροι, που ενημερώθηκαν  αμέσως μετά, συμφώνησαν απόλυτα με τους χειρισμούς του Πρωθυπουργού  και  αναγνώρισαν ως  μεγάλη προσωπική του επιτυχία την εν λόγω εξέλιξη. Τόνισαν δε χαρακτηριστικά ότι και οι συνταξιούχοι μας δικαιούνται μιας δεύτερης ευκαιρίας!  Υπενθύμισαν όμως, σ’ εκείνους που δεν θα  υποβάλουν  δηλώσεις, ότι αναλαμβάνουν στο ακέραιο  τις ευθύνες τους.

Οι πολιτικοί αρχηγοί,  μέσα σ’ ένα κλίμα απόλυτης ικανοποίησης και δικαίωσης, απαρίθμησαν μία-μία όλες τις θετικές  πλευρές,  που θα έχει για την πραγματική οικονομία  αυτή η εξέλιξη.

Δήλωσαν ότι θα έχουμε σημαντική μείωση της ανεργίας με το νέο επάγγελμα,  του «κυνηγού κεφαλών των συνταξιούχων», που θα προκύψει, διευκρινίζοντας   ότι θα κληθούν να εξασκήσουν το νέο επάγγελμα όσοι  βρίσκονται στο  ταμείο ανεργίας, με σειρά προτεραιότητας!  Για όσους όμως από αυτούς δεν  αποδεχτούν αυτή την μεγάλη ευκαιρία  η χρηματοδότηση τους από το ταμείο  θα διακόπτεται άμεσα.  

Διευκρινίστηκε επίσης  ότι το κόστος της εν λόγω επιχείρησης θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από κονδύλια του ΕΣΠΑ, με αποτέλεσμα να εισρεύσει  στη χώρα μας ζεστό… κοινοτικό χρήμα.   

Θα κινηθεί η αγορά  με αποτέλεσμα να έχουμε  αλυσιδωτή  μείωση της ανεργίας.

Θα κλείσουν και άλλα νοσοκομεία και θα αποφευχθούν περιττές δαπάνες.

Μέρος του ποσού που θα προκύψει από την εξοικονόμηση  των δαπανών, που αφορούσαν τους πρώην συνταξιούχους, θα κατατίθεται για την αποπληρωμή του χρέους. Ένα άλλο  για την ανακεφαλαιοποίηση  των τραπεζών μας.  Ένα τρίτο   θα αξιοποιείται για την αγορά νέων οπλικών συστημάτων –είναι γνωστό ότι η άμυνα και η εθνική μας ανεξαρτησία αποτελούν κυβερνητική προτεραιότητα-  και ένα  τέταρτο   θα αποστέλλεται στο εκστρατευτικό μας σώμα, που υπερασπίζεται τα πάτρια  εδάφη μας στο… Αφγανιστάν! Και εφόσον  υπάρξει  περίσσευμα  από το σχετικό κονδύλιο, θα καλύπτεται και το εκστρατευτικό μας σώμα, που υπερασπίζεται τα πάτρια εδάφη μας στο… Κόσσοβο!   

Όσοι θα υποβάλλουν δηλώσεις αποκήρυξης θα μπουν και αυτοί στο βιβλίο Γκίνες, ως εν ζωή πρώην συνταξιούχοι! Πρόκειται για μια παγκόσμια πρωτιά!

Θα τηρηθεί πιστά  η ρήση του Ευαγγελίου, «ο μη εργαζόμενος μηδέ εσθιέτω»!

Όμως, παρ’ όλην την εκπληκτική σύμπτωση απόψεων που διαπιστώθηκε μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων,  στη συνέχεια ενέσκηψαν έντονες και σοβαρές διαφωνίες,  με αποτέλεσμα να απειλείται  άμεσα η κυβερνητική συνοχή.  Οι διαφωνίες εστιάστηκαν κυρίως στο αν οι μη δηλωσίες συνταξιούχοι θα εκτελούνται επιτόπου -μόλις γίνονται αντιληπτοί- ή αν θα συλλέγονται σε ειδικά στρατόπεδα για τα… περαιτέρω.

Οι τρείς αρχηγοί για το παραπάνω θέμα μίλησαν έξω από τα δόντια.  Ο  καθένας με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, που είναι  ακατάλληλες προς    δημοσιοποίηση,  περιέγραψε πώς φαντάζεται το όλο σκηνικό. Απλώς μπορεί να αναφερθεί   ότι έγινε λόγος για αξιοποίηση θαλάμων αερίων, για επί  τόπου  εκτελέσεις ή  άλλες ευρηματικότερες  Αμερικανικού τύπου!

Αφού οριακά απεσοβήθη  η ρήξη –παρ’ ολίγο να έρθουν και στα χέρια παρουσία του κ. Στουρνάρα-  ο Πρωθυπουργός είπε στους άλλους δύο. «Όλα  όσα προηγήθηκαν τα προσπερνώ. Κρατώ ότι και οι τρείς μας αγωνιζόμαστε για  τη σωτηρία της  πατρίδας μας!  Η ισχύς εν τη ενώσει. Προτείνω να μην γίνει περαιτέρω συζήτηση για το θέμα και να παραπέμψουμε τις λεπτομέρειες προς λύση στα κομματικά μας επιτελεία».

Σε λίγο τα πνεύματα ηρέμησαν. Πρώτος κάθισε ο κ. Βενιζέλος και στη συνέχεια ο κ. Στουρνάρας. Ο κ. Κουβέλης σκούπιζε τον ιδρώτα του τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός ξαναπήρε το λόγο. «Εγώ, είπε, δεν πάω σε Eurogroup με άδεια χέρια, για να με αδειάσουν πάλι.  Προτείνω στο τραπέζι του δείπνου να τους παραδώσω τις κεφαλές των συνταξιούχων επί πίνακι. Είναι ο μόνος τρόπος για να πάρουμε τη δόση». «Η Κυβερνώσα Αριστερά δεν εγκρίνει τέτοιες μεθόδους» απάντησε σχεδόν αυτόματα ο κ. Κουβέλης, ενώ συνέχιζε να σκουπίζει το ιδρωμένο του πρόσωπο. «Ξέρετε, το μόνο που μας κάνει να πούμε ναι, συνέχισε, είναι ότι πρόκειται για τη σωτηρία της πατρίδας». «Η Αξιωματική Συμπολίτευση, τόνισε ο δεύτερος τη τάξει αρχηγός, θεωρεί ελλιπή την πρόταση. Εμείς πιστεύουμε ότι δεν αρκούν από μόνες τους οι κεφαλές των συνταξιούχων. χρειάζεται να τους στείλουμε πεσκέσι και κεφαλές απεργών. Τότε θα δείτε! Θα πούμε και… γαμώ  τη δόση!». Οι  άλλοι δύο βρήκαν ευφυή την ιδέα. Στο δε πρόσωπο του κ. Στουρνάρα, που συνέχιζε να είναι παρών στη σύσκεψη,  διαγράφονταν ένα πλατύ χαμόγελο ικανοποίησης. 

Όλοι τους, τέλος, χαρούμενοι και ευχαριστημένοι για τη λύση του προβλήματος που επινόησαν, για μια ακόμη επιτυχία που ήδη δρομολογήσαν,  χτύπησαν μεταξύ τους παρατεταμένα τις παλάμες των χεριών τους,  στηριζόμενοι στις μύτες των ποδιών τους, όπως οι καλαθοσφαιριστές μετά από τρίποντο. Και αφού είπαν καληνύχτα, ένας-ένας αποχώρησαν. Τώρα,  μπορεί ο ύπνος τους να είναι ήσυχος!

ΥΓ. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα ψηφίσουν την πρόταση οι βουλευτές, ο Πρωθυπουργός απάντησε: «Θεωρώ το ερώτημά σας ρητορικό. Οι βουλευτές μας λένε πάντα ναι σε όλα»

Σε άλλη ερώτηση  που υποβλήθηκε στον Πρωθυπουργό, εάν οι κεφαλές συνταξιούχων θα συνοδεύονται επί του ιδίου πινακίου και με κεφαλές απεργών, ο Πρωθυπουργός αντί απάντησης χαμογέλασε με καλοσύνη.

Διευκρινίστηκε επίσης ότι οι συνταξιούχοι που θα κάνουν δηλώσεις αποκήρυξης πρέπει να παρουσιάζονται στο οικείο αστυνομικό τμήμα κάθε πρώτη και δεκάτη έκτη του μηνός,  για να δικαιολογούν  αποδεδειγμένα  πώς κρατήθηκαν στη ζωή το   δεκαπενθήμερο  που πέρασε!   

Αμέσως μετά, από εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ ανακοινώθηκε ότι στη σύσκεψη ο κ. Κουβέλης έβαλε κόκκινη γραμμή και απαίτησε οι ομαδικές κηδείες των συνταξιούχων να γίνονται δημοσία δαπάνη,  να είναι αξιοπρεπείς και σε  καμία περίπτωση   να μην ξεπερνιούνται οι εκατό νεκροί συνταξιούχοι ανά κηδεία.

Από τα άλλα δύο κυβερνητικά κόμματα δεν έγιναν διευκρινιστικές δηλώσεις.

Πολλοί από τους συνταξιούχους,  που  διακήρυξαν  ότι δεν πρόκειται να κάνουν δηλώσεις,  ήδη έχουν βγει στην παρανομία!

Ίσως τα παραπάνω για κάποιους να μοιάζουν με σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Όμως αυτό δεν κάνουν οι κυβερνώντες; Αυτοί δεν έχουν δολοφονήσει χιλιάδες συνανθρώπους μας με την πολιτική τους; Η πολιτική τους δεν είναι εκείνη που οδήγησε χιλιάδες στην αυτοκτονία; Δεν είναι εκείνη  που οδηγεί έναν ολόκληρο λαό στο αδιέξοδο; Υπάρχει ελπίδα από τη συνέχιση αυτής της πολιτικής;

Μπορούμε να τους  ανεχόμαστε άλλο να  ρημάζουν  έτσι τις ζωές μας;

Έχουμε ένα τέτοιο δικαίωμα;

 Όλοι αυτοί θα σαρωθούν σαν χάρτινος πύργος, αν ο λαός  δυναμικά αντιδράσει, αν δείξει την πραγματική του δύναμη! Είναι η μόνη μας ελπίδα!

Σημείωση.* Η… πρόβλεψη για την επικήρυξη των συνταξιούχων έγινε σε προηγούμενο κείμενο, που δημοσιεύτηκε με τίτλο: «Άξιοι! Τα δίνουνε… όλα, στο παιχνίδι του «μεγάλου θησαυρού»!

21/11/12

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panelladikes 2023
Δ’ τάξη Λυκείων ΕΝΕΕΓΥΛ: Τράπεζα Θεμάτων-Τα «Γραπτώς Εξεταζόμενα» μαθημάτων στις απολυτήριες εξετάσεις
Τα «Γραπτώς εξεταζόμενα» μαθήματα στις απολυτήριες εξετάσεις της Δ’ τάξης των Λυκείων ΕΝΕΕΓΥΛ
Δ’ τάξη Λυκείων ΕΝΕΕΓΥΛ: Τράπεζα Θεμάτων-Τα «Γραπτώς Εξεταζόμενα» μαθημάτων στις απολυτήριες εξετάσεις