Thumbnail
Στο πρόσωπο της Ελισάβετ Παπαδοπούλου επιδιώκεται η ποινικοποίηση της αγωνιστικής στάσης

Με τις φανερά κατασκευασμένες καταγγελίες όπως αναφέρει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αριστοτέλης, το πειθαρχικό συμβούλιο αποφάσισε να εκδώσει καταδικαστική απόφαση για την δασκάλα Ελισάβετ Παπαδοπούλου, με την πρωτοφανή ποινή 6 μήνες παρακράτηση μισθού.

Στο πρόσωπο του αιρετού μέλους του ΠΥΣΠΕ Λακωνίας και πρόεδρου του Συλλόγου "Γιάννης Ρίτσος", επιδιώκεται η ποινικοποίηση της αγωνιστικής στάσης, η άρνηση υποταγής και η ανυπότακτη δράση υπεράσπισης δικαιωμάτων, που σαν συμπεριφορά είναι ανάρμοστη για την μνημονιακή κυβέρνηση

Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος Π.Ε. Αριστοτέλης "Ο πόλεμος που της ασκήθηκε αρχικώς από τη διεύθυνση Π.Ε Λακωνίας -με το αβάσιμο κατηγορητήριο- και στη συνέχεια από το ΥΠΑΙΘ συνεχίζεται. Στόχος ο παραδειγματισμός των εκπαιδευτικών της περιοχής αλλά και συνολικά ώστε να μη «σηκώνουν κεφάλι» κάτω από το φόβο των στημένων κατηγορητηρίων όπου η «αδέκαστη» δικαιοσύνη θα αποδέχεται."

Στην συνέχεια η ανακοίνωση αναφέρει πως: "Στην περίπτωση της Παπαδοπούλου, αφού πήραν πίσω την απόφαση για αυτοδίκαιη αργία (13-8-14), τώρα ζητούν την αναδρομική παρακράτηση μέρος του μισθού της (που όμως αφορά περίοδο κατά την οποία η ίδια εργαζόταν) και εκτέλεση της ποινής που της υποβλήθηκε (ενώ η ίδια έχει ασκήσει ένσταση η οποία μένει να εκδικαστεί)." ενώ προσθέτει ότι: " Συγκεκριμένα το αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό της αυτοδίκαιης αργίας που θα κρατηθεί μαζί με την ποινή του πειθαρχικού ανέρχεται στο ποσό των 11.000 ευρώ περίπου!!! Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι χρηματικές ποινές είναι παραδειγματικές αλλιώς δεν εξηγείται για αδικήματα όπως παραποίηση τίτλων σπουδών στελεχών της διοικητικής πυραμίδας να έχουν αποφασιστεί ποινές σαφώς κατώτερες, όπως παρακράτηση 50 ημερών ή για υποθέσεις που τελεσιδίκισαν στα ποινικά δικαστήρια όπως παράνομες προσλήψεις, να μην έχει εκτελεστεί ποτέ η αναγκαστική αργία.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Ο Αριστοτέλης"

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

1ου, 3ου, 4ου, 5ου Γραφείων Π.Ε. Α΄ Αθήνας

Κόρακα και Παπαναστασίου

Τηλέφωνο - Φαξ: 2108319372    

e-mail: [email protected]

http://www.sylaristotelis.com

                                                                                                                         

Προς: Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  Αιρετούς Α΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας, Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ, Α’ ΑΠΥΣΠΕ, συμβούλους σχολικής και προσχολικής αγωγής της περιοχής μας

Θέμα: Τα πειθαρχικά συμβούλια εκτελούν πολιτικές εντολές! Να πάψει κάθε δίωξη της Ελ. Παπαδοπούλου

Η απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου να εκδώσει καταδικαστική απόφαση για την Ελ. Παπαδοπούλου, με πρωτοφανή ποινή (6 μήνες παρακράτηση μισθού), για κατηγορίες που από τη μια είναι φανερά κατασκευασμένες και από την άλλη είναι αστείες, αποδεικνύουν περίτρανα ότι τα πειθαρχικά συμβούλια εκτελούν ποινές κατά παραγγελία!!!

Είναι σαφές ότι στο πρόσωπο της Ελ. Παπαδοπούλου επιδιώκεται η ποινικοποίηση της αγωνιστικής στάσης, η άρνηση υποταγής και η ανυπότακτη δράση υπεράσπισης δικαιωμάτων!

Ο πόλεμος που της ασκήθηκε αρχικώς από τη διεύθυνση Π.Ε Λακωνίας -με το αβάσιμο κατηγορητήριο- και στη συνέχεια από το ΥΠΑΙΘ συνεχίζεται. Στόχος ο παραδειγματισμός των εκπαιδευτικών της περιοχής αλλά και συνολικά ώστε να μη «σηκώνουν κεφάλι» κάτω από το φόβο των στημένων κατηγορητηρίων όπου η «αδέκαστη» δικαιοσύνη θα αποδέχεται. Στην περίπτωση της Παπαδοπούλου, αφού πήραν πίσω την απόφαση για αυτοδίκαιη αργία (13-8-14), τώρα ζητούν την αναδρομική παρακράτηση μέρος του μισθού της (που όμως αφορά περίοδο κατά την οποία η ίδια εργαζόταν) και εκτέλεση της ποινής που της υποβλήθηκε (ενώ η ίδια έχει ασκήσει ένσταση η οποία μένει να εκδικαστεί).

Συγκεκριμένα το αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό της αυτοδίκαιης αργίας που θα κρατηθεί μαζί με την ποινή του πειθαρχικού ανέρχεται στο ποσό των 11.000 ευρώ περίπου!!! Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι χρηματικές ποινές είναι παραδειγματικές αλλιώς δεν εξηγείται για αδικήματα όπως παραποίηση τίτλων σπουδών στελεχών της διοικητικής πυραμίδας να έχουν αποφασιστεί ποινές σαφώς κατώτερες, όπως παρακράτηση 50 ημερών ή για υποθέσεις που τελεσιδίκισαν στα ποινικά δικαστήρια όπως παράνομες προσλήψεις, να μην έχει εκτελεστεί ποτέ η αναγκαστική αργία.

         Για μία ακόμα φορά  αποκαλύπτεται η τιμωρητική διάθεση της διοίκησης και του υπουργείου απέναντι σε κάθε φωνή που καταγγέλλει τις αυθαιρεσίες τους. Ο αγώνας για την αθώωση της Ελισάβετ Παπαδοπούλου είναι και αγώνας όλων των εκπαιδευτικών. Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κανείς και καμία δεν είναι μόνος του. Οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη τους ενάντια στις αντιλαϊκές εκπαιδευτικές πολιτικές και στην προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.  

                Kαλούμε τη ΔΟΕ μαζί με τη μάχη για την αθώωση της Παπαδοπούλου να καλύψει τα όποια έξοδα δικηγορικά και των ποινών κρατηθούν. Υπενθυμίζουμε ότι στην 82η ΓΣ του κλάδου αποφασίστηκε το ποσό των 2 ευρώ από τα 24 ευρώ συνδρομή που αποδίδεται στη ΔΟΕ από κάθε μέλος να αποτελούν ειδικό ταμείο για την κάλυψη εξόδων που αφορούν αντίστοιχα θέματα.

            Δηλώνουμε προς την πολιτική ηγεσία ότι η μέθοδος της εξόντωσης και της παραδειγματικής τιμωρίας με στόχο τη σιωπή, δε θα περάσει. Θα υπερασπίσουμε κάθε διωκόμενο, στηρίζοντας τους συνδικαλιστικά, πολιτικά και οικονομικά. Όσες ποινές κι αν βάζουν για να εξοντώσουν τους αγωνιστές, τα σωματεία θα βρίσκονται δίπλα τους και αλληλέγγυα.

Ο σύλλογός μας, δηλώνει ότι θα συνεισφέρει με όποιο ποσό χρειαστεί ώστε το σύνολο της χρηματικής ποινής και των δικαστικών εξόδων, να καλυφθεί από το συνδικαλιστικό κίνημα. 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
Εκφράσεις από τα Αρχαία Ελληνικά που χρησιμοποιούμε σήμερα
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
paidia glossa
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα λέξεις με ελληνική ρίζα, που κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
anergoi-oaed-epidoma-anergia.jpg
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για τα διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ για τον Απρίλιο, με νέες θεματικές ενότητες
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές