Thumbnail
Του Βασίλη Βούγια

ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ – Ε.Ε.Π – Ε.Β.Π

Η Εγκύκλιος πρόσληψης Αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π) για το 2014-15, είναι έτοιμη και αμέσως μόλις λάβει Φ.Ε.Κ η Υπουργική Απόφαση θα δημοσιοποιηθεί.
Όσον αφορά στο περιεχόμενό της, όπως και στο περιεχόμενο της Εγκυκλίου πρόσληψης Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, η οποία μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχει οριστικοποιηθεί!!, θα ισχύουν τα τυπικά προσόντα πρόσληψης όπως αυτά ρυθμίζονται στον ν.3699/2008(καθότι δεν μπορεί ν αλλάξει νόμος με Υπουργική Απόφαση), ενώ τα κριτήρια πρόσληψης αλλάζουν σύμφωνα με ότι περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για την Ειδική Εκπαίδευση.
Μ άλλα λόγια θα ισχύουν για φέτος -και για τελευταία φορά- οι δύο πίνακες Ψυχολόγων(ΠΕ23) (Σχολικών και λοιπών) κι αυτό γιατί δεν μπορούσε ν αλλάξει με Υπουργική Απόφαση ο νόμος που καθορίζει το «κατά προτίμηση Σχολικοί Ψυχολόγοι» και που με βάση τη γνωστή Γνωμοδότηση που έχει αποδεχθεί το Υπουργείο Παιδείας έχουμε τους δύο πίνακες όσον αφορά στους Ψυχολόγους(ΠΕ23).
Από την άλλη ο Πίνακας Α των ΑμεΑ καταργείται και θα υπάρχει μοριοδότηση όπως προβλέπεται στο νέο σχέδιο νόμου για την Ειδική Εκπαίδευση.
 
ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Π & Ε.Β.Π
Το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π) θα συνεδριάσει για το θέμα των Αποσπάσεων Ε.Ε.Π & Ε.Β.Π για το 2014-15, γύρω στις 25 Αυγούστου, οπότε οι αποσπασθέντες συνάδελφοι θα μπορέσουν να βρίσκονται στις θέσεις τους την 1η Σεπτεμβρίου.
ΝΕΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – Δ/ΝΣΕΙΣ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΣΕΙΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Η δεύτερη φάση των αποσπάσεων σε Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα διενεργηθεί γύρω στις 25 Αυγούστου 2014.
 
Βασίλης Βούγιας
12/8/2014

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα